Bejbi Ajfon

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Se pripravlja cenejša mini verzija übersexy telefona?

Najprej X10 mini pro, sedaj še HP Veer in tole... bo že spet preveč izbire
smirk-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz bi rekel, da ne, ker se Apple za razliko od proizvajalcev Android telefonov trudi imeti enoten trg aplikacij, ki bi v veliki meri delovale na vseh telefonih (seveda so tudi tukaj izjeme).

Z manjšim in švohnejšim telefonom pa ne bi bilo možno poganjat trenutnih aplikacij.

Če bo res kaj takega izšlo, napovedujem, da ne bo imel podpore App Stora. Ampak ker je tudi to proti filozofiji Appla (oni hočejo poleg hardwarea služiti tudi z aplikacijami), se mi tudi to ne zdi zelo verjetno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Telefon nebi imel nekih xy švoh komponet ampak samo prejšnjo generacijo, torej od iPhone 4.
Če bi bil zaslon za 1/3 manjši bi lahko imel enako resolucijo kot 3GS, pa tudi tu nebi bilo težav s kompatibilnostjo aplikacij.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ni bistvena samo resolucija. Manjši zaslon je tudi težje upravljati s prstom. In ne boste verjeli... ampak grafični elementi so z razlogom tako dimenzionirani, kot so sedaj. Če bi pa uporabili iste komponente, kot sedaj za iPhone 4 pa cena definitivno ne bi bila taka, kot jo zgoraj napovedujejo. Jaz še vedno pravim, da takega telefona ne bo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Apple would sell it at a low price mainly because the smartphone will use a processor, display and other components similar to those used in the current model, rather than pricier, more advanced parts that will be in the next iPhone, the person said. Component prices typically drop over time.

Povzel sem po temu.

Sicer pa ne vem kaj je koristi od grafičnih elementov točno specifične velikosti, če pa imajo uporabniki vse od "medvedjih šap" pa do otroških ročic.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Sicer pa ne vem kaj je koristi od grafičnih elementov točno specifične velikosti, če pa imajo uporabniki vse od "medvedjih šap" pa do otroških ročic.
Vse proporcije so porazdeljene po neki funkciji. Ponavadi se privzame kar Gaussova porazdelitev. In če so elementi pravilno izbrani, je vmesnik enostaven za uporabo velikega deleža ljudi (tako imenovane "večine").

Če bi šli zadevo manjšat proporcionalno, bi lahko zelo hitro prišli iz "večine" do "manjšine".

Npr. če rečemo, da je sedaj iPhone primeren za vse od otroških prstkov do ljudi z "normalno" debelimi prsti (tisti z medvedjimi šapami so ga pač naje**li). Potem bi bil "novi" poceni iPhone primeren le še za otroke, ženske in suhe moške. Vsi ostali bi pa imeli že težave z normalno uporabo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Saj grafičnih elementov (izjema je tipkovnica, seveda) ne rabiš manjšat. Samo manj jih daš na ekran (recimo namesto 4 ikon v vrtsti daš le 3).

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Po mojem se bodo lotili reči drugače. Pustili bodo displej in ostalo tehniko na nivoju starih verzij iPhone-a in bodo tako imeli verzijo za reveže.

Konec koncev čipovje in vsa tehnika za iPhone4, ki danes stane 180 dolarjev, bo čez leto dni stala precej manj.

Druga varijanta je, da vzamejo rezolucijo displeja iPhone3GS in ga opalijo v retina tehnologiji ter dobijo precej manjši iPhone. Namesto 16 GB flash pomnilnika, dajo 8 GB ali še manj, še malo poškrtarijo pri ostali krami v telefonu in to je to.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Po mojem se bodo lotili reči drugače. Pustili bodo displej in ostalo tehniko na nivoju starih verzij iPhone-a in bodo tako imeli verzijo za reveže.

Konec koncev čipovje in vsa tehnika za iPhone4, ki danes stane 180 dolarjev, bo čez leto dni stala precej manj.

Druga varijanta je, da vzamejo resolucijo displeja iPhone3GS in ga opalijo v retina tehnologiji ter dobijo precej manjši iPhone.
Namesto 16 GB flash pomnilnika, dajo 8 GB ali še manj, še malo poškrtarijo pri ostali krami v telefonu in to je to.

Če resno delajo na majnšem in cenejšem iphonu je to logična izvedba. Res pa je, da bojo gumbi precej majnši. Nekatere aplikacije/igre bodo neuporabne. Bomo vidli.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zadnja govorica je, da bi naj flash pomnilnik zamenjal mobile me cloud storage.