Becker Pro High Speed 7820

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
"Silom prilike" sem v avto "podedoval" delujočo navigacijo Becker Pro High Speed 7820.
To je avtoradio z vgrajenim GPSom in CDji z navigacijo (se naložijo v interno memorijo - se mi zdi). Zraven sem dobil verzijo CD 5.0 po moje enih 8 let staro in seveda brez V in JV Evrope.
Na netu sem zasledil verzijo 7.0 iz leta 2012 se mi zdi. A ima kdo kašne boljše novice?
1993062-be4720.jpg

Priponke

• 1993062-be4720.jpg
    1993062-be4720.jpg
    33,3 KB · Ogledi: 336
Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Hvala. Mogoče kak namig?
wink-1.gif

PS: saj drugače nisem odvisen od te navigacije, ampak ima radio vse živo kar si lahko zmisliš, od TMC dalje in se mi zdi neumno, da gps ne laufa, vsaj za kontrolo.

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
zakon ne gre se za prostor.. Gre se za to, da je večina težje dobavljivih gps dobrin (še posebej iz segmenta avtomobislkih navigacij) sherana na raznih premium hosterjih kot so:

180upload
1Fichier
Bitshare
Crocko
Dizzcloud
Filecloud.io
Filefactory
Fileom
Filepost
Filerio.in
Filesflash
Filesmonster
Firedrive
Freakshare
Gigasize
Hugefiles.net
Junocloud.me
Keep2share.cc
Letitbit.net
Mediafire
Megashares
Mixturecloud
Netload.in
Nowdownload.ch
Rapidgator.net
Rapidshare
Secureupload.eu
Sendspace
Share-online.biz
Slingfile
Sockshare
Speedyshare
Terafile.co
Turbobit.net
Ultramegabit
Unibytes
Uploaded.to
Uploadhero.co
Uploading
Upstore.net
Uptobox
...........
.....

se pravi, da moraš za prenos nekega DVD-ja, ki je razbit na 30 delov, iz takega serverja kot navaden user čakati neskončno dolgo oz ti prej brada zraste..Če pa imaš recimo premium account na rapid8 imaš vse zgoraj navedene strežnike s premium računom in DL leti na polno. Ker se mi 20 eur za 3 mesece ne zdi pretirana cena, da si "pokrit" na vseh zgoraj navedenih serverjih si pač od časa do časa podaljšam subscription, sploh v zadnjem kvartalu leta, ko izhajajo nove posodobitve v segmentu avtomobilskih navigacij. Ta segment ni tako enstavno dostopen, kot smo navajeni za Garmin, igo ipd..kjer dejansko najdeš vse na torrent straneh.

"Moj lager" pa je dejansko FTP server (100/100).
wink-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Da poročam. Torej kot sem napisal, sem se prijavil na oni plačljivi server in sedaj se moram odjavit (začuda se včeraj sploh ni hotel povezat, upam, da to ne bo trajalo naslednjih 5 dni in pol hop 8€ dol z računa.

Naložil, nasnel na CD in vložil v radio. začelo je nekaj delat in se ustavi na "probe vožnji". Moram pogledat če mi signal za hitrost pride v radio, bi znal to bit problem. V glavnem nekaj dela - dosti pa ne.
smile-1.gif

Če bi prej prebral navodila in videl, da so zemljevidi iz 2008 (se mi zdi) se sploh nebi trudil.

Edino radio kot radio me navdušuje in je bil v tistih letih sigurno majka za večino drugih.
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pri nekaterih avtomobislkih navigacijah (CD/DVD) poleg opcije "dela" ali "ne dela" obstaja še tretja opcija in sicer "na pol"
smile-1.gif
kar pomeni, da sistem sicer prepozna CD vendar se lahko pojavljajo razne anomalije, tudi to recimo, kar si opisal. Posledica tega je v večini primerov slaba kopija. V takem primeru probaj zapeči ponovno, na drugem pekaču (čim starejši, tem bolje) na najnižji hitrosti snemanja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zadnje poročilo. Ko sem zadnjič izza radija potegnil kake pol kile žic - še od starih telefonskih instalacij sem odkril odklopljeno žico za signal hitrost.
wink-1.gif

Sedaj deluje navigacija v nulo. Zemljevid za-čuda precej dober (glede na vnešena krožišča mora bit tam nekje letnik 2010-2011. Omejitve hitrosti v nulo (skozi tunele celo piše dyn - kar pomeni dinamično spreminjanje omejitve).

V glavnem zelo dobra back up navigacija, če nisi obseden z lepim zemljevidom, 1000 poi,...
smile-1.gif