Bazen na asfalt

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
Na asfalt ki imam cca %padca bi postavil napihljiv bazen premera 3,6 metra.
Ali moram podlago čisto izravnati? S čim? Mivka?
Ali naj dam kaj med bazen in asfalt (xps, ”cerado”...)
Asfalt je na sveže položen (en mesec), tako da nekih hudih lukenj še nima.
Kako je s hlajenjem vode v asfalt?
Vodo bom sicer lahko grel tudi s kolektorji, ampak zakaj bi cevi skoz gledal do izmenjevalca?

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.228
113
Celje
Foter se je enkrat ukvarjal z mivko, pa nekako to ni blo to. Lani je pa dal pod bazen PVC talno oblogo debeline kakšne 3 mm. Ugodno dobiš "tretjo" klaso v Juteksu. In potem samo obrežeš kar ven gleda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
mah, da bi zaradi dobrih 10m2 metrov hodil v Žalec mi ni ravno ekonomsko smiselno... ne vem pa ne, nimam pojma kakšna je redna cena teh oblog in kakšna je cena tretje klase...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
mah, da bi zaradi dobrih 10m2 metrov hodil v Žalec mi ni ravno ekonomsko smiselno... ne vem pa ne, nimam pojma kakšna je redna cena teh oblog in kakšna je cena tretje klase...

Če točno veš, kaj rabiš, so svoje cajte tudi pošiljali z neko kurirsko službo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.228
113
Celje
mislim da sem nazadnje plačal 1,5 €/m2. Je pa odvisno od debeline, kvalitete, poškodovanosti..... v glavnem ugodno
wink-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.550
289
83
Mislim da % padca ne bi bil problematičen. Imam ga na travi, katera ima tudi malenkost naklona (v bazenu je dobrih 5 cm nivojske razlike), neravnin sem se pa rešil tako, da sem šel po najcenejši 3 cm stiropor in ga položil pod bazen (da mi tudi tla ne hladijo vode)

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Priporočiljivo je da je podlaga ravna. Ti imaš pri bazenu cca. 3,6 cm padca. To je kar precej za bazen z napihljivim robom.
Probaj, pa boš videl, če je ok.
Vsekakor moraš med bazen in asfalt dati vsaj nekaj (polivinil, cerado, ...), če želiš, da ga boš uporabljal nekaj let.
Jest sem dal kar 3 cm stirodur - je tudi občutek pri hoji/igranju po bazenu boljši.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
jaz sem imel nekaj starih pur pen iz postelj sem položil spodaj, je super mehko
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mi imamo za to narejen lesen podest in zadeva rešena. Je pa res, da je malo več padca. Računaj na to, da se boš vsako leto ukvarjal z isto težavo, zato si naredi tako, da bo čim bolj "portable", enostavno in učinkovito.
smile-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.550
289
83
Če bo delal lesen podest, naj ima v mislih da mora podest zdržati vsaj 2+ toni, torej podest z primerno konstrukcijo in primernim premazom proti vlagi je super rešitev. Vseeno pa bi dal med podest in bazen še vsaj 2cm stiroporja / stirodurja, saj je mehkejši občutek hoje, sedenja, sploh če se otroci mečejo po njem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
2 in 4cm cm xps imam nekaj doma... razliko bi dokupil.
igi: za 4 klaso mi dajo ceno 3 evre pa davek najbrž... pravi pa da je kao nek "industrijski". Se pravi za bolj obremenjene površine, kar pa pri meni ne igra vloge.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
ja podest je bil na prejšnji lokaciji na travi. Tukaj sem namenoma asfalt naredil z manjšim padcem, ravno zaradi postavitve bazena... Če ne drugače bom XPS pooblal v kajlo na ubel mašini in potem zložil v zaporedju. Tanek zgoraj, debel spodaj..., jih označil, jeseni pobral in drugo leto znova.
Mogoče bi mi ga celo odrezali v Fragmatu po meri...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ja podest je bil na prejšnji lokaciji na travi. Tukaj sem namenoma asfalt naredil z manjšim padcem, ravno zaradi postavitve bazena... Če ne drugače bom XPS pooblal v kajlo na ubel mašini in potem zložil v zaporedju. Tanek zgoraj, debel spodaj..., jih označil, jeseni pobral in drugo leto znova.
Mogoče bi mi ga celo odrezali v Fragmatu po meri...

mah ne sekiraj se za ta procent...daj spodaj stirodur da bo fajn za hodit, pa se kaki filc direkt med stirodur in bazen in je to to...na eni strani daj 2 cm na drufi pa 3 cm pa bos mel skoraj ravno...samo boc mel vmes taki gnili prehod :D tam pa malo zafilcaj na debelo pa bo :D

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Priporočiljivo je da je podlaga ravna. Ti imaš pri bazenu cca. 3,6 cm padca. To je kar precej za bazen z napihljivim robom.
Probaj, pa boš videl, če je ok.
Vsekakor moraš med bazen in asfalt dati vsaj nekaj (polivinil, cerado, ...), če želiš, da ga boš uporabljal nekaj let.
Jest sem dal kar 3 cm stirodur - je tudi občutek pri hoji/igranju po bazenu boljši.
467716-post_slo.gif

stirodur je kr vredu. Mal je problema, da to vse zložiš in prilepiš skupaj. Ne sme biti vmes nič razmaka, ker se ptem folija v rob zrine.
Dokler ni v bazenu vsaj nekaj cm vode je treba paziti, da se kje ne premakne, potem pa se OK