Baza podatkov

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Imam sledeči problem
V Excelu sem naredil obrazec za obračun dnevnic in potnih stroškov. Vse lepo in prav deluje, vendar bi jaz hotel malo več.
Stvar je sledeča. Recimo da jaz v celico A1 vpišem znamko avtomobila(npr. Volkswagen), bi želel da mi v celici B1 ponudi ime modela le tega, ki ga v firmi imamo(npr. Transporter ali Caddy), nato v celici C1 registrske ki pripadajo temu modelu vozila. Isto zgodbo bi rad, če v celico A1 vpišem npr.Renault. Mogoče nebi bilo slabo imeti tudi v celici A1 možnost različnih znamk avtomobilov.

Vem, da se zadeva da naredit z Accesom, vendar mi je Acces popolna neznanka. Zanima me če se taka stvar da poštimat v Excelu?

Hvala za pomoč

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
E točno to sem iskal, mi je že ratalo. Sicer mi še ni ratalo, da bi imel pri izbiri za določen model avta na voljo samo tiste registrske ki pripadajo temu modelu, pa je že to dovolj, da imam eno bazo za vse registrske itd. Hvala za link!

Dam z veseljem za pir, če se kdaj dobiva!!!

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Če ima "Golf VI" registrsko CE-123, moraš samo celici z vsebino CE-123 vpisati "pripadnost" (zgoraj levo) Golf IV, potem pa z INDIRECT pokličeš registrsko glede na vrsto avta.

Točno tako, kot je opisano v 2. točki na linku. Jaz sem na hitro poskusil in dela ok
lp