Baterijski vrtalnik

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
se odločam za nakup baterijskega vrtalnika. Gledam tam do zneska 100€. Pri Boschu imajo modele, ki imajo litij-ionsko akumulatorsko baterijo. Že kdo to uporablja? Zadeva bi se uporabljala predvsem za hišna opravila, sestavit kakšno omaro, kakšne pante itd....

Kaj predlagate?
confused-1.gif

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Glede na to,da se bo uporabljal za domača opravila je bosch dražja izbira!Sam uporabljamTEGA Je lahek in trpežen!Tudi cena je kar ugodna.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sedaj ko je problem rešen, pa naj še jaz postavim vprašanje poznavalcem:
kako to, da ni nihče omenil Rols-Rojce-a med orodji, torej FESTOOL? (nekoč samo FESTO)
Po mojem mnenju in desetletjih izkušenj upam trditi, da boljšega ni.
Res pa je, da bi tudi dražjega težko našel, če sploh...

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Videl sem že Festool na nekaj gradbiščih, a ni to bolj za mizarje in malarje ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Res je, vendar, ker je bila debata o baterijskih vrtalnikih, kjer so njihovi res vrhunski, sem pričakoval omembo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
se odločam za nakup baterijskega vrtalnika. Gledam tam do zneska 100€. Pri Boschu imajo modele, ki imajo litij-ionsko akumulatorsko baterijo. Že kdo to uporablja? Zadeva bi se uporabljala predvsem za hišna opravila, sestavit kakšno omaro, kakšne pante itd....

Kaj predlagate?
confused-1.gif
Imam spodnjo zadevo - Li-ion je zakon, ko primeš v roke, dela (seveda je treba baterijo snemati iz mašince).

Sicer presega tvoj proračun, dobiš pa komplet v kovčku:
http://cgi.ebay.de/MAKITA-Akku...=item2c51dc5697
http://cgi.ebay.de/MAKITA-DF33...=item1e59525a75

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Festo je res f1.. samo je cena taka da.... Če ne uporabljaš v profesionalne namene je nakup brezvezen. No razen če imaš preveč €...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sicer malce iz teme, pa vseeno. Zgolj v vednost, velja pa žal le za "pravne" osebe.

V firmi na veliko uporabljamo Makita akumulatorske vibracijske igle za beton. Vsake toliko, ko oslabi/odpove/se poškoduje kakšen accu (mi imamo žal vse še Ni-MH) preverimo, kdaj bo kakšna akcija v BTS. Res, splača se počakati. Smo npr rabili 6 accujev 12V z vsaj 2,6Ah. Cena za posamezen accu je bila 80€. Potem pa, glej ga zlomka, pri BTS vidimo, da so v akciji accu vrtalniki 6319D z dvema 3Ah baterijama v kompletu in to za 200€ v kompletu (s polnilcem!). Zgolj v premislek, to ni reklama!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tako v prvem linku imam jaz. Idealna za kake omara ker ja mahna in brez tiste okorne baterije spodaj v drzalu. Ima se svetilko ko vrtas sveti docno v tisto mesto. Li-ion baterija zdrzi dolgo in zelo hitro se napolni. Me ni je padla z dobrih treh metrov na beton. Brez posledic samo par prask. Dobij jo tudi v Avstriji za enako ceno kot je na e-bayu

renaultfan

Zelenc'
30. avg 2007
25
0
1
Mogoče kdo kaj ve o tem izdelku? (Makita BDF 542HW)

Priponke

• 812006-makita.doc
    183,5 KB · Ogledi: 197

Steve

Guru
13. avg 2007
9.968
1.850
113
sem kupil pred kratkim bosch 14.4, dobrega stotaka je stala. to je za mene škart roba. moči nobene, baterija se sprazni pri odšraufanih 30 šraufih, če pa se slučajno ne sprazni takrat, pa se čez noč. pa če je gor nataknjena, ali pa ne
jezen.gif

sem potegnil izpod šare staro black&dekerco, ki je dala skozi še in još, ampak jo malo baterija zeza. in z zanič baterijo dela močneje in dalj časa kot skoraj nova bosch!
na ebayu sem naročil novo baterijo za veteranko in upam da bo vsaj še enkrat toliko služila, z škart od boša pa se še nisem odločil kaj bom naredil