Baterijska svetilka

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Če se prav spomnim imate tukaj tudi s tem precej izkušenj.
Za gasilce nameravamo nabavit 2 (če bo ugodna cena tudi več) "taktični" baterijski svetilki. Osnovna ideja je Led lenser P17. Dobrodošli drugi predlogi in seveda kakšen namig, kje kupiti ugodno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Bi rekel da je za to ceno/performace odlična izbira ... sploh za profi uporabo!
zmaga.gif

Sicer P17 še ne obstaja v recarcable in pa "smart light" verziji kot P7, drugače bi bila še boljša! Mogoče pa vseeno, P7 (M7R) je dokaj soliden izdelek, samo pri nas ne vem če se že prodaja. Prednosti so predvsem da jo polniš na "docku" in pa omogoča tako "direct drive" kot tudi "konstant current" krivulje svetenja.

Nakup pa, verjetno za gasilerijo pride v poštev samo nakup preko slovenskega ponudnika? Drugače imaš v tujini malce nižje cene, poglej si ebay, je par "uradnih" prodajalcev z nekaj nižjimi cenami kot pri nas. Pazi pa da ti ne prodajo ponaredka. (če je mnogo ceneje kot pri nas je ponaredek)

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Mah sicer bi bilo kul, če bi bila recharcable, samo ni tolk hudo. Če je cena res ugodna, je lahko nakup tudi na privat. Če je cena na ebay-u med 80 in 90€ s poštnino je to že prepoceni?
Kaj pa kakšni drugi proizvajalci? P14 pa bi bila verjetno že malo premajhna?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Pri nas jo dobiš za nekaj več kot 100 EUR, tako da če je iz tujine 10 EUR cenejša je verjetno original.

Tudi pri nas se pozanimaj za koliko ti jo dajo če kupiš na količino ker bi znale biti cene primerljive.

Od drugih firm poznam samo še Fenix lampe, so pa cenovno/kvalitetno tam-tam z ledlenserjem. Prednost LL je dobra optika, tu pomojem nimajo konkurence.

Kar se tiče pa potreb pa ne vem kakšne potrebe točno so v igri ... ker recimo mala P7 je v vseh pogledih boljša od starih Maglite 4D/6D serij, ki so bile pri nas ene boljših "profesionalnih" luči. P7 ti sveti z max. močjo skoraj dve ure, če je to premalo potem glej v smeri P14 in P17. Več je pa le več in P17 je svetilka za celonočno delo v vseh pogojih.

Sicer pa so LL svetilke dokaj pogoste v gasileriji zadnje čase tako da če si sposodite od sosednjih PGD par primerkov in greste na eno nočno turo se bo hitro videlo razliko! Kakšne X21 pa raje ne gledat, ker bo preveč navdušenja!
grims-1.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Količina ne bo tako velika :), probat pa se vsekakor splača :)
P14 in P17 gledam predvsem zaradi velikosti, ker bo dejansko to menjava za Maglite 4D. P7 je pač premajhna za dober občutek, ko jo henlaš v rokavicah.
Za X21 pa ne govori (čeprav je malo preveč okorna za redno uporabo).

Krasni

Zelenc'
12. jan 2011
7
0
1
Trenutno so najboljše svetilke fenix (www.svetilke.com), samo mislim, da nimajo možnost polnenja.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Tudi v moji gasilski enoti imamo P17. Me pa osebno moti oblika teh svetilk, saj jo moraš imeti vseskozi v rokah. Kar pa veš, da je pri gasilcih v notranjih napadih problem. Poleg teh svetilk imamo v društvu še klasične Maglitke, Toplux svetilke in pa eno Streamlight Vulcan. Za moje pojme bi bila najboljša svetilka oblika Stremlight ter svetilnost in vzdržljivost baterij Ledlenser.

Počasi pa prehajamo na "osebne" svetilke. Tako kot imajo predvsem poklicne enote (npr. GBL). Vsak gasilec ima tam namreč svojo svetilko, zataknjeno na desno stran prsi in ga tako ne ovira pri delu. V naši enoti imamo tako svetilke Energizer 1. in 2. generacije in pa Streamlight Survivor.

Pa še en link... http://www.streamlight.com/market/market.aspx?mkid=2

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik Krasni pravi:
Trenutno so najboljše svetilke fenix (www.svetilke.com), samo mislim, da nimajo možnost polnenja.

Malo reklame a?
grin1.gif

Fenix niso slabe, ampak kot sem že omenil nimajo nobenega fokusirnega sistema. Mogoče se motim?! Recimo LL lahko fokusiraš na širok snop kjer je svetilnost dejansko v celotnem krogu enaka ali pa na ozek snop, kjer svetiš (dejansko) samo v eno točko. Pri fenixu imaš nekaj vmes kar meni dela težave že če pogledam v odprtino od dimnika (mi sveti namesto v dimnik vse okrog) oz. pri podobnem finem delu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Tudi v moji gasilski enoti imamo P17. Me pa osebno moti oblika teh svetilk, saj jo moraš imeti vseskozi v rokah. Kar pa veš, da je pri gasilcih v notranjih napadih problem. Poleg teh svetilk imamo v društvu še klasične Maglitke, Toplux svetilke in pa eno Streamlight Vulcan. Za moje pojme bi bila najboljša svetilka oblika Stremlight ter svetilnost in vzdržljivost baterij Ledlenser.

Počasi pa prehajamo na "osebne" svetilke. Tako kot imajo predvsem poklicne enote (npr. GBL). Vsak gasilec ima tam namreč svojo svetilko, zataknjeno na desno stran prsi in ga tako ne ovira pri delu. V naši enoti imamo tako svetilke Energizer 1. in 2. generacije in pa Streamlight Survivor.

Potrebe gasilcev v zadnjem času niso več tako specifično usmerjene na požare, dejansko je 70% intervencij drugega značaja. Se pa strinjam da za neko delo na nekem prostoru je fino imeti (samo)stoječo luč. Tudi fokus teh je ponavadi zelo širok.

Recimo za delo kot je iskanje oseb itd. pa je fino imet še nekaj kar dobro sveti in omogoča tudi ozek snop za "pregledovanje" terena od daleč.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:

Za napadalno skupino je itak najbolj primerna varianta ali ta Streamlightova ali pa montirana na čelado. Ker pa imamo tovrstnih potreb mi zelo malo ali nič iščem svetilko za bolj univerzalno rabo in tukaj mislim, da bi bil LL zelo primerna rašitev.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Za te zadeve se ti splača obrnit na GRIP TRG (in ne trgovina)...Franci. Poveš kaj bi rad, ti poišče in predlaga kaj ugodnega/primernega...ter seveda dobavi (vsaj jaz glede službe vse preko njega kupujem). (lahko ti pa dam tudi telefonsko (pod privat) pa ga pokliči).

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Huh malo prepozno prebral. Smo pa dobili solidno ponudbo za Ansmann svetilko in bomo s tem poizkusili.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Hmm a niso bile rumene meglenke pri nas prpovedane ker so svetile premocno, torej so fajn rezale meglo in kot kazejo primerjave, ML svetijo rumeno kar je logicno zaradi halogena proti LL ki je led bela svetloba, torej kako se torej LL obnese v dimu in megli??

Nazadnje urejeno: