Baterije za ups

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Imam en UPS v katerega pašejo baterije za skuter, ki so neprimerno cenejše od orginalnih.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na Sibit sem poslal mail, pa ni nobenega odgovora. Bom še pri Fibernet preveril.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Bi se se jaz prislinil
redface-1.gif

UPS Belkin, 3 leta star.. je mozno, da je ze baterija sla v rit? Recimo, tudi ko za trenutek zmanjka elektrike, zadeva zapiska in PC se izklopi.. Se pravi ne da UPS nic od sebe, tud 3 sekunde "đusa" ne..

Any idea? Menjat baterijo?

20070321134702.jpg

BU306000

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Morda imaš vštekan PC v napačno vtičnico. Eni UPSi imajo par vtičnic kar tko mal za brezveze, ene pa dejansko napaja ob izpadu štroma.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
bozo_13: selftest.. Ce je prizgan comp se vse skupaj ugasne, ce je ugasnjen comp, je kao vse OK..

Numy: Ma ni to, ker je ze 3 leta tako vstekan... pa se mi zdaj ene pol leta goni to..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
bozo_13: selftest.. Ce je prizgan comp se vse skupaj ugasne, ce je ugasnjen comp, je kao vse OK..

Numy: Ma ni to, ker je ze 3 leta tako vstekan... pa se mi zdaj ene pol leta goni to..

Po cca. 2 letih rata baterija v teh poceni UPSjih zanič. Pri treh letih jasno ne opravlja več nobene naloge, ker ne zmore več scuzat toliko toka da bi lahko izvedla preklop (pade napetost in UPS "crkne").

Verjetno je notri v tvojem klasičen zaprta svinčev accu, ki da dobiš od 15 EUR dalje! Če nisi ziher imaš preprosto probo:
a. preveri accu, tako da ga daš ven in napolniš z zunanjim polnilcem, potem daš nazaj v UPS in vidš če je kaj bolje
b. preveriš UPS tako da ga (izkjučenega iz omrežja) priključiš na drug accu .. lahko kar od avtomobila, ali pa če imaš dovolj močen napajalnik za 12V bo tudi delovalo

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
utisevalec: hja, to je ze res, samo vsaj par sekund pa verjetno vseeno zdrzi.. vsaj za kaksen momentalni izpad stroma.. ? Al tud to ne?

Baterija od oka izgleda, k za skuterje, moram mal pochekirat
smile-1.gif
Bom probal, tnx

mistique: Morem na drugem kompu probat.. posodobitev.. belkin ma hudo podporo, se SW se komaj nasel [pa se to crackanga, ker original ni delal], da sem lahko na PCju sploh videl UPS..

Ekrem kraljuuu, đole mu je treba predstavt
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
utisevalec: hja, to je ze res, samo vsaj par sekund pa verjetno vseeno zdrzi.. vsaj za kaksen momentalni izpad stroma.. ? Al tud to ne?

Stvar je v temu da ti pri izpadu elektrike "stikalo" preklopi na accu ... accu je "slab" in ker se ravno ob "vklopu" zgodi navečja poraba toka (moraš vedat da je tukaj vmes transformacija iz 12V->220V in pa konverzija DC/AC), napetost drastično pade ... ko pade napetost pod določeno mejo UPS zaradi zaščite accuja izkjuči napajanje preko tega vira (in jasno če ni napajanja na glavnem vodu se UPS "izkjuči" in s tem vse kar je na njem).

Skratka če boš vzel ven accu in prikjučil nanj neko manjše breme (like žarnica) bo zgledalo, da deluje čisto OK. Napetost bo stalna in višja od 12V ... samo accu je še vedno zanič! Poskusi s kakšnim večjim bremenom pa se hitro vidi kakšno je zdravje ...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kul, hvala ti!

Belkin srot, kolegu APC po 7 letih se vedno zdrzi ene 20 sekund
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce je zdrzal tri leta, je to zelo solidno. Kot ti je zgoraj mozakar povedal, baterije pogosto krepnejo prej.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz imam tudi dobre izkušnje z APC, očitno je za dober UPS treba zapraviti 500€ potem je pa mir.