Baterije v Gsm-jih

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Kok vam zdrži baterija v gsm-ju?
Sam imam vedno dva gsm-ja ravno zaradi tega da ne ostanem brez možnosti klicanja
smile-1.gif

Se mi pa zdi da čedalje več uporabnikov išče klasične gsm ravno iz tega razloga da mu baterija zdrži vsaj 1 teden
k men tole filanje vsak dan preseda
cry12bpy.gif

Boh ne dej da ga pozabm nafilat
bonk.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Zdrži mi v povprečju dober dan, ampak vsako noč počiva na zvočni postaji in se polni. Večkrat sem ostal s prazno baterijo na Nokii E71, ki je zdržala nekje 4 dni.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Sony Ericsson-Elm cca 5 dni, pametnih telefonov se več ne pritaknem dokler ne bodo drastično povečali avtonomije baterij.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Od pametnih sem imel samo samsung spica, po spominu mislim da mi je zdrzal par dni na bateriji, nisem pa uporabljal nobenih drugih funkcij kot sms in klicanje. Zdaj mam SE ne vem kateri model, ni android ali kaj podobnega pa zdrzi kak teden brez filanja.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Kakšni laboratorijski testi? Vsak telefon oz. veliko telefonov testirajo na enak način. Po 1h klicev na 3G omrežju, gledanja videov, ter web brskanja.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tut nima veze če so laboratorijski testi. Če se ena naprava v laboratorijskem testu odreže 1× boljše na vseh testih kot pa ostale naprave to nekaj pomeni je tako? To nakazuje na to, da se bo naprava tudi pri uporabniku obnašala boljše. To motorolo vsi pohvalijo kar se tiče baterije, to je dejstvo. Ne rabite gledati sam GsmArene če ne želite, poglejte še druge teste pa boste videli da tudi vsi ostali trdijo da je Motorola Razr Maxxx Android aparat z najboljšo avtonomijo baterije.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ampak vseeno mrkne po enem dnevu s 3G in vsem na push, tako kot vsi pametni telefoni.

Če pa pametnemu telefonu vzameš konstantno povezovanje, pa bo prav tako zdržal 3-4 dni, s tem imaš še vedno vse funkcije na voljo, če bi jih potreboval, kar pa na klasičnih telefonih nimaš. (osebno preverjeno na sgs, iphone 4/4s/5)

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ampak vseeno mrkne po enem dnevu s 3G in vsem na push, tako kot vsi pametni telefoni.

Če pa pametnemu telefonu vzameš konstantno povezovanje, pa bo prav tako zdržal 3-4 dni, s tem imaš še vedno vse funkcije na voljo, če bi jih potreboval, kar pa na klasičnih telefonih nimaš. (osebno preverjeno na sgs, iphone 4/4s/5)

467716-post_slo.gif

Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim, tudi moj HTC evo 3d zdrži cca. 4-5 dni povprečne uporabe z vsemi povezljivostmi izklopljenimi.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Pred leti sem imel v lasti BlackBerry-a Storm. Etui je imel magnetek, elektronika v telefonu pa je skrbela, da je telefon v etuiju bil res v pripravljenosti (tipke in ekran niso delovali). Po odstranitvi magnetkov se je avtonomija podaljšala za cel dan. Pač ena zanimivost.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Dvomim da bo mrknil, močno dvomim. Če meni S3 ne mrkne v enem dnevu s sinhonizacijo 3h mailov, mobile data (3G) seveda vedno na ON in telefona ponoči ne ugašam pa v 95% primerov pridem na 2 dni brez polnjenja telefona.

Največji porabnik pri teh aparatih je zaslon in če Motorola pelje scat vse ostale telefone za več ur (poglej mobile browser test ali pa video playback) potem ne bo umrl po enem dnevu s sinhronizacijo.

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ok mogoče sem prehitro sklepal, ampak cimru mrkne zvečer. Je pa res, da ima tudi FB na push, kako pa danes FB pri mladih laufa, pa mislim da je jasno (s tem se seveda močno poveča tudi poraba zaslona)
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ok mogoče sem prehitro sklepal, ampak cimru mrkne zvečer. Je pa res, da ima tudi FB na push, kako pa danes FB pri mladih laufa, pa mislim da je jasno
smile-1.gif

No jaz FB-ja, twitterja in ostalih podobnih bedarij ne uporabljam
smile-1.gif
pri meni so po večini klici, SMS, brskanje po spletu (3G in Wifi) in kakšna igra.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Smartphone je ponavadi bolj energijsko požrešen od "zabitega" telefona in ja, najbrž bi se dalo vse to početi na zabitem telefonu ampak za pametni telefon je rezultat pri opisani uporabi odličen.

Drugače pa dobro preberi test, uporabnica je ženska
wink-1.gif