Baterija za Canon NB-5L pri Protira d.o.o.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
Ima kdo izkušnje z dobavo baterij iz Protira d.o.o. (www.protira.si)? Namreč iščem baterijo za Canon NB-5L. Na njihovi strani piše da ima baterija kapaciteto 1500Ah
shocked-1.gif
. Zanima me ali tukaj bolj kot ne nategujejo, ali pa so dejansko boljše kot original. No tega da je polovica cene originala ne rabim omenjat, in so te baterije relativno poceni.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Pri Protiri sem kupil nadomestno baterijo za N95, ki naj bi imela nazivno kapaciteto celo večjo kot originalna, pa je zdržala pol manj od originalne. Za vseh mojih pet (kompaktnih) fotoaparatov (doslej) pa sem kupil rezervne baterije Hahnel, ki pa so se obnesle vsaj enako dobro (če ne še bolje), kot originalne.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz sem enkrat kupil 12 komadov za mojo minolto iz ebaya. Vse skupaj sem dal takrat 80€ se mi zdi. Sicer res zdržijo nekje pol manj kot original ampak v 3 letih še enkrat nisem ostal brez štroma
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem kupil na ebayu za ixusa 2 komada nb-4l za okrog 7€ za obe s poštnino. Delata vsaj 2x če ne 3x bolje od canonove originalne. Po dveh letih ni nobenega opaznega izgubljanja kapacitete. Se mi zdi trapasto plačevat 25€ za neoriginalne baterije, ki so najbrž ravno tako narejene v isti tovarni na Kitajskem.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
To se mi pa zdi izredno ugodno. Nikoli še nisem kupoval preko ebaya. Kak način plačila se uzvede? Ti on pošlje sštevilko računa in ime banke, potem pa nakažeš na banki? Kako dolgo traja cel postopek? Ker jaz grem 25.4 na en daljši izlet in bi do takrat rabil baterijo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Plačilo se skoraj brez izjeme izvede prek paypala. Greš na paypal.com in tam registriraš nov račun. Seveda potrebuješ veljavno kreditno kartico (mastercard, visa). Potem se registriraš še na ebayu in vpišeš račun iz paypala. Kar se tiče varnosti pa ne skrbi, ker je paypal zelo varen. Ko boš kaj kupil na ebayu ti bo tudi avtomatično ponudil plačilo prek tvojega računa na paypalu. Vse je zelo enostavno in tvoji nakupi so tudi zavarovani. Dostava iz HK/Kitajske pa ponavadi traja do 14 dni.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Še moja izkušnja:
Jaz sem za mojega EOSa potreboval novo NB-2LH. Pri Mixiju in na Mimovrste stane originalna Canon okrog 70 EUR, "ponaredki" (torej ne-Canon) stanejo v slovenskih e-trgovinah okrog 25 EUR. Jaz sem preko eBaya naročil iz Hongkonga dva kosa in plačal skupaj s poštnino 14 EUR. Zaenkrat oba delujeta super.