Baterija LP-E8 za Canon EOS 650D

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
originalna 50

neoriginalna 29

cca pri nas

na dx cca 10$, zgleda normalno.......pač kitajski fejkič.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri canon baterijah je potrebno biti pazljiv. Imajo čip in tako vsi ponaredki ne delajo. Tko, da ne ravno najcenejšo kupit. Ampak pri nekem preverjenem prodajalcu, ki ima dober feedback in že nekaj kosov prodanih.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za ta tip baterije ne vem. za canon 5D pa obstajajo tudi ponaredki, ki se polnijo v original polnilcu;) pa so ravno tako 50+% cenej od originala.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Ksz...

A ni zanimivo? Za aparat daš jurja in več, vsaj še toliko zraven za dva objektiva, potem se pa stiska pri cca 30€, koilikor je razlike med originalom in ponaredkom?
S tem, da imaš z ekvivalentom same težave in nikoli ne veš, kdaj bo izdahnil.

Sam sem pristaš originalov. Po treh letih in pol mi obe orig. bateriji še vedno dajeta 97% moči.
cheer.gif

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Ce ze isces baterijo, poskusi s Hahnell. Baterije te znamke so do 50% cenejse od originalov, ponavadi z visjo kapaciteto in dajo se filat z originalnimi polnilci. Uporabljam ze 2 leti v gripu in so za ta denar res dobre. Vsekakor boljse od kitajcev z dodatnimi polnilci.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:
Ksz...

A ni zanimivo? Za aparat daš jurja in več, vsaj še toliko zraven za dva objektiva, potem se pa stiska pri cca 30€, koilikor je razlike med originalom in ponaredkom?
S tem, da imaš z ekvivalentom same težave in nikoli ne veš, kdaj bo izdahnil.

Sam sem pristaš originalov. Po treh letih in pol mi obe orig. bateriji še vedno dajeta 97% moči.
cheer.gif

Se strinjam. Sicer pa tudi s hahnel baterijami, kot je bilo že omenjeno, ne bo zgrešil. Sem uporabljal tako original, kot tudi hahnel (pri 300D in 5D) in neke opazne razlike v prid originalni ni bilo.
wink-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Kaj pa življenska doba? Običajno porabiš ravno dva ekvivalenta (če imaš srečo) za eno originalno. S tem, da s starostojo kapaciteta tudi močno pade.

Če imaš v gripu dve različni bateriji, od tega eno z že načeto (zmanjšano) kapaciteto, tega sploh ne opaziš. Pač zato, ker druga prevzame manjko ekvivalenta. Na koncu pa skupaj malo prej izdahneta. Razlika bi se pa hitro poznala, če bi koristil vsako posamično in ju primerjal.

Pred par leti mi je frend, ki se je profi ukvarjal z fotografijo, kazal svoje kitajske baterije za 30D. Bile so ravno pol cenejše od originala, dobro držale pa so mu le dobro leto. Potem pa jim je kapaciteta občutno padla in ko jih je najbolj krvavo rabil, je ostajal bos. Pa še idikator polnitve mu na aparatu ni kazal, tako da nikoli ni prav vedel, koliko posnetkov ima še na voljo. Sam je priznal, da dolgoročno ni proti originalu prav nič profitiral.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
ksz..

meni kot zanimivost na canonu 3 neoriginalne (ista znamka kot še dosti znancev, v isti trgovini kupljene kot njihove, niti ne vse 3 naenkrat), ne delajo več (na začetku so, po 2-3 mesecih držijo vse 3 skupaj mogoče za 12 minut snemanja - za slike ne vem, ker v 99% snemam).

Tko da sem nazaj na originalnih
smile-1.gif

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
S Hahnelom nimam problemov niti pri polnjenju na originalnem polnilcu, niti pri indikatorju baterije. Drzijo mi dlje od originala, in so vsaj nek brand, za razliko od ostalih cangslang baterij za 5 evrov. Tudi po dveh letih se vedno delajo brezhibno, sicer z zmanjsano kapaciteto, ampak tudi pri originalu kapaciteta ni vecna. Takrat sem za ceno ene originalne dobil 2 in se splacalo. Pri naslednjem aparatu bom verjetno nabavil prav tako Hahnel, z ostalimi jajci niti ne bom eksperimentiral. Ce pa si pristas originalov, nabavi original. Ce imas aparat za jurja, potem ni tezko dat se 60 evrov za original. Sam ga nimam, kot tud ne objektivov, ker kupujem, rabljeno, zato tudi baterij ne bom tlacil originalnih, ce so mi predrage.