Baterija fuč?

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Kupil 1 leto star Samsung Galaxy S3, ki naj bi imel še original baterijo.
Po 10 (desetih!) urah se je baterija napolnila samo do 80% (potem sem jo moral odklopit). Sicer mi je potem vseeno ob zmerni uporabi zdržala en dan.
Verjetno ne ostane drugega, kot da zamenjam?

Pa še to: ali bolje kupit original (2100 mAh), ali kakšen cenejši/zmogliverjši nadomestek? Ne bi pa rad, da je aparat zaradi tega težji/debelejši ...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Baterija ima 1 leto garancije, če je še v roku, daj na servis, povej da je nekaj narobe s baterijo in bodo dali na tester. Če ugotovijo da je fuč zamenjajo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali ni garancija 2 leti? Lahko kupiš rezervno baterijo, se pa boš moral odpovedati NCF-ju, ker je njegov čip v bateriji.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Probaj menjati polnilec.Se je meni že 2x zgodilo da je bil polnilec kriv da ni polnilo ne baterija

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na kakem polnilcu pa si polnil telefon? kot je @gonilnik predlgal, ga probaj zamenjat za 2A. Z glave ne vem, če S3 podpira tko močenga (če ga zna izkoristit, uničil ne boš nič), sam če boš kupil imaš potem mir za naprej.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Imam standardni polnilec, včasih pa polnim tudi z originalnim USB kablom preko PC.
Po rootanju in kalibraciji s programom, ki ga je predlagal popotnik (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration&hl=sl), se sedaj polni bistveno hitreje.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Še tole: baterijo sem zrihtal za silo (s 50% na 100% sem preko hišnega polnilca rabil dobri 2h), zdaj bi pa rabil avto polnilec.

Kaj oz. kje se da to na hitro (še danes Lj - jutri grem na dopust) nabaviti oz. a je treba na kaj paziti (moč?)?