BaseCamp route

Sali

SecretAgent
Osebje foruma
14. sep 2007
290
0
16
Na obrobju Goričkega
Rabil bi pomoč pri izdelavi route s programom BaseCamp za nuvi Zumo.
Rad bi si naredil nekaj rout za potovanje z motorjem. Se pravi z izogibanjem avtocest. Ali pa izdelava route kje drugje in uvoz v garmin.
Pregledal sem morje youtube vodičev in z basecamp programom ne gre kot bi hotel, ali pa delam narobe.
Hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

Snečerja moraš vprašati
smile-1.gif

Kateri zumo imaš, to mi prvo povej, čeprav ni bistveno.

Izdelava rut v Basecampu ima za naprave Zumo eno posebnost, ki je zelo pomembna in drugačna napram Mapsourcu.

Moje priporočilo:
Ko izdeluješ ruto v Basecampu si narediš prvo točke, waypoints (vmesne točke).

Nato te točke povežeš z orodjem za idelavo rute in dobiš ruto.

Sedaj pa pomemben podatek.

Pritisniti moraš na lastnosti rute ter označiti vse točke v rute razen prve in zadnje ter desni klik na miški in nastaviš "brez opozorila" = pišem na pamet, mogoče se malenkost drugače reče.

Če tega ne boš naredil, ti bo nori Zumo, ko te bo vodil po ruti pri vsaki točki čakal in vprašal, kaj želiš naprej in boš moral izbrati, da bo vodil do naslednje točke.

Če pa to odstraniš pa bo lepo vodil med točkami po ruti brez brezveznega opozorila.

Glede izogibanja avtocest pa moraš to funkcijo vklopiti v samem Zumotu, ki bo ruto vedno znova izračunal glede na vklopljena izogibanja v napravi.

Osebno ne priporočam nastavitve = izogibanje avtocestam in plačljivim cestam, ker je zemljevid pomankljiv in nima dosledno vnešenih teh podatkov, tako da te v tem primeru lahko vodi po stezicah...

Najbolje je pustiti po defaultu, najhitrejša pot in AC ter v Basecampu narediti kakšno točko več in sicer na lokalni cesti, da ga sam prisiliš da ne vozi po AC.

Rute se pa nato iz Basecampa uvozijo v Zumo, nič posebnega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Aha, poznam sicer 340 in 350, 390 je praktično enak, ima le še ant+ opcijo za dodatne senzorje.

Kaj te torej matra pri izdelavi rute?

Sali

SecretAgent
Osebje foruma
14. sep 2007
290
0
16
Na obrobju Goričkega
Kak se lotiti izdelave če dam točko A in B naredi po svoje. Kak se izogneš avtocesti ... Če boš imel čas se lahko slišiva večer pa ti dam dostop do TeamViewerja in mi pokažeš
smile-1.gif

Delam plane za prve vožnje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, prvo si v Basecamp nastavi enaka izogibanja kot na napravi, da bo oboje usklajeno, sicer boš imel na napravi drugačno ruto kot na pcju.

Nato si smiselno naredi točke poti, ti bom dal primer, ko bom doma in mu sam določiš, da ne gre na AC.

Npr. Maribor-Celje, to pomeni da narediš točko v MB, start, nato Hoče, Bistrica, Konjice, Celje in bo vse fural po stari cesti.

In ni nobene variante, da bi zavijal nazaj na AC.

Sicer pa ruto vidiš prvo v Basecampu in če tam zaznaš idejo, da zavije na AC, daš še eno vmesno točko.

Ker žal funkcija izogibanje AC in plačljivim cestam ni dosledno razvita in lahko v napravi privede do precej nenavadnih zadev.

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Snecer@
enkrat sem ti že predlagal , da moraš organizirat tečaj za uporabo Basecamp programa. Mislim , da nas je kar veliko , ki bi se z veseljem udeležili.
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.252
5.641
113
smile-1.gif

Zaj bo pa prišo snnn pa reko.....JAS nea pijem alkohola
cry12bpy.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Če se prav spomnem, je nekdo predlagal, da se napišejo navodila kako uporabljat BaseCamp
wink-1.gif

Navodila so že napisana.

http://garminbasecamp.wikispaces.com/

tu je vse, kar je potrebno vedeti.

Sicer pa jaz Basecampa ne uporabljam, še vedno imam raje Mapsource, dokler bo, bom delal z njim, je hitrejši in bolj preprost.

Sicer pa ne vem kakšna navodila sploh rabiš za oba programa, narediš si točke in jih povežeš, evo rute...

Drugo pa je, kje narediš točke...

in tukaj

http://www8.garmin.com/learningcenter/training/basecamp/#PC

Lahko pa odpremo temo in "skupaj" pišemo o tem programu.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Zakaj mi BaseCamp ne prikaze map, ko prikljucim nuvija na racunalnik? Prej vem da so se mi v basecampu pojavile karte ki sem jih imel nalozene na nuvija, sedaj pa se pokaze samo base map. Je fora v tem, da sem si predhodno vedno nalagal mape preko mapsourca, sedaj sem samo kopiral img fajl...enega na nuvija, drugi del EU na SD kartico. Ne zazna pa nobenega.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Če narediš IMG z Mapsource so karte vidne v Basecamp.

Če jih narediš z mapinstall pa ne.

2Gb verzija je delana z mapinstall in po defaultu je opcija "MS flag to 1"

To je treba spremeniti z gmaptoolom "set version in header" na MS flag to 0

In potem basecamp vidi sve

tule
http://shrani.najdi.si/?O/Dh/1QuR7wpb/screenshot6.jpg

daš na 0 in to je to

p.s.
v gmaptoolu vklopi napredni prikaz, da ti pokaže te opcije

I

Izbrisan uporabnik #488

Nimam poglobljenega vedenja o tem, žal.