Barvni laserski tiskalnik - Nakup...

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Sem pred nakupom barvnega laserskega tiskalnika... Čekiram vse po vrsti... Nekak mi "sede" OKI serija C.... Zdaj pa me predvsem zanima, s katerim laserskim bom imel najmanjše stroške pri menjavi oz. zamenjavi tonerjev. Naj omenim, da je prioriteta tiskanje rastlinskih potnih listov oz. etiket.
Zanima me tudi s katero firmo bi imel najmanj "težav" oz. hitre storitve pri servisu naprave.
Budget je do 600€.... Sem hvaležen za predloge!

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
mogoče za razmisliti

Citat:
All-Inclusive print za fiksno mesečno najemnino vključuje neomejeno porabo potrošnega materiala!

V primeru, da imate HP Officejet PRO tiskalnik vas bo neomejeno barvno printanje stalo le 29 € + DDV na mesec!

Če nimate primernega tiskalnika, vam ga skupaj z neomejenim printanjem damo v najem brez časovne vezave. Oglejte si našo ponudbo profesionalnih tiskalnikov (cene vključujejo neomejeno porabo potrošnega materiala, servis in podporo).

http://www.optiprint.si/all-inclusive-print.php

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Zanimiva stvar ampak jaz rabim svojo mašino že iz vidika fleksibilnosti....

Danes so med kandidati ostali:
Xerox Phaser 6280DN
Epson Aculaser C3800N
Samsung CLP-670N
HP CLJ CP3525N
in HP CP4025N (že skoraj industrijska mašina)
Pozna kdo kaj od omenjenega, ima kdo kake izkušnje??
Hvala!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vidim, da med izbirami ni Kyocere. Imam izkusnje s HPji visjih serij (kar omenjas na koncu) in so res delovna zivinceta, a vsakic ko nanese debata na to so Kyocere bojda drasticno cenejse. Zgoraj si napisal da bi rad imel vse po vrsti, ampak da ti najvec pomenijo stroski tiskanja - to zna biti to, ceprav so drugo buce. Premisli se enkrat kaj bi rad od printerja in se potem odloci.

rebula

Zelenc'
28. mar 2010
14
0
1
Ja, Kyocera je res med najcenejšimi glede izpisa, žal pa smo imeli v bivši firmi precej težav s servisom, saj so se naprave velikokrat kvarile. imeli smo res ogromno printanja (po več kot 1000 strani na dan), vendar glede na redno vzdrževanje mislim, da bi zadeve morale biti bolj zanesljive.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
HP CLJ CP3525N
HP CP4025N

uporabljam oba, tako hitrost in kvaliteta sta zelo zadovoljiva. priporočam.

glede samsunga pa barvnih res ne priporočam.. kar se tiče modela 670n sicer ne vem poznam pa ostale (tiskalniki ki uporabljajo tale tip tonerjev - clp 300, 310/315, 550, 600, 660) in kvaliteta ni ravno na nivoju, tako kot tudi vse ostalo ne.

kakšne kartuše imaš namen uporabljat? original, obnovljeno, kompatibilno?

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Kyocera bi bila med izbranimi ampak po mojih "pregledih" imajo mesečni obrat okoli 10-15 tisoč, kar je napram drugim omenjenim zelo malo... Pravtako tudi tonerji niso kaj cenejši od omenjenih..
Od printerja bi rad, da deluje, in da je cena vzdrževanja v mejah normale. Kot sem že omenil se bodo tiskale etikete... A4 (oz. približek) list je razdeljen na vsaj 10 etiket. Etiketa bo vsebovala ime, črtno kodo in barvno slikico produkta. Lahko se zgodi, da bom v mescu dni natisnil 100.000 etiket+.... Zato bi rad, da zadeva deluje in da ne bom vsak teden uletaval z novimi tonerji. Mogoče sem izpustil ostale tiskalnike, ker sem se predvsem usmeril na enaa.si, ker imam nekaj dobropisa....

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Vsi ti svetujejo raznorazne neumnosti, tisto kar je pa zate najbolj pomembno pa nihče tudi omeni ne. Tiskal boš NALEPKE predhodno rezane predvidevam.

Prva stvar ki jo zahtevaj od tiskalnika je čimbolj ravna pot pairja (nalepke) v nasprotnem primeru boš že videl kaj bo. Se mi ne da razlagat, premisli sam.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
No niso glih nalepke, je pa res da je papira rezan na več manjših etiket... Torej, kateri tiskalnik z ravno potjo? Kako sploh veš kateri ma ravno pot??

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Strijc pravi:
No niso glih nalepke, je pa res da je papira rezan na več manjših etiket... Torej, kateri tiskalnik z ravno potjo? Kako sploh veš kateri ma ravno pot??

Nisem na tekočem kako je zdaj s tem pri novih modelih , ampak na mizi v pisarni imam enega starega HP LJ 2200, ki ima zadaj vratca, ki se lahko odprejo in jih odprem, ko tiskam nalepke. S tem se nalepke ne upogibajo, ampak pridejo lepo naravnost skozi tiskalnik.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Strijc pravi:

OKI ima po navadi ravno pot... Ni pa najcenejši izpis...

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Za lažjo predstavo.. Tiskale se boto etikete kot je predzadnja oz. zadnja na priloženi sliki.... List je približek A4 formata, sestavljen je iz 10 etiket.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ubogaj nasvet od zgoraj in isti tiskalnik z ravno potjo papirja. To imajo sicer mnogi, a brez avtomatskega podajalnika (ce je takega tiskanja veliko, postane kar zoprno).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
To boš tiskal na papir ali na barvno folijo?

Važno je, da ima raven odvzem in ne le iz kasete spodaj. Pri nalepkah je vedno problem ob lomu. Če imaš delno barezano (ricano) bo enako. Če boš cele liste rezal z giljotino bo veliko lažje tiskat.

Edini, ki mi je dobro delal pred časom je bil Brother, ki je res le skozi peljal. Nato so spremenili in je bilo kriza pri naslednjem. Naslednji je bil nek MF Samsung. Katastrofa že zaradi tega ker je bilo treba vse ročno vlagat. Sedaj je Canonova multifunkcijska iSensys 8540, ki ima za osnovo nek HP printer. Za tega zaenkrat zgleda, da bi lahko starost dočakal.