Barvanje oblačil

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Pozdravljeni alterjevci,

moj kolega je imel manjšo nesrečo pri pranju murine srajce. Zgodilo se je, da se je na črnem blagu pojavil rdeče rjav madež (saj vsi vemo kako ta madež izgleda, ker se naredi kar pogosto). No v glavnem, ker mu je srajce škoda, bi jo želel pobarvati. Sedaj nas zanima, kje nabaviti barvila za obleke (kakšno sestavo ima žal ne vem) in katera barvila so res kvalitetna, saj noče, da se mu zaradi pobarvane srajce pobarva še kakšna druga zadeva zraven. Vem, da so se barvila dala kupiti v raznih art trgovinah, vendar ne vemo kam iti po to zadevo, da bo res kvalitetna.

Že v naprej hvala za odgovore.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ta barvila za doma so bolj tako-tako.

Jaz sem dal barvat črne kavbojke v tovarno, kjer barvajo blago. V stroju so se vrtele 8 ur in sedaj ko je rob hlačnice že scufan so bolj temne kot nove po parih pranjih.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Drugače sem jaz tud že barvala doma zadeve, sam kot je rekel Patrioti, to ni to. Barva sčasom oz. po parih pranjih začne bledeti in srajac bo verjetno še bolj lisasta, pa še vprašanje je če bo sploh prekrila fleke, ki so nastali.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Najboljša varijanta so fabrike, samo ne računaj na čudež.Jeans bi še šlo fine srajce pa bolj težko...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
V Škofji loki vem, da je bila svoje čase čistilnica, kjer si lahko dal kavbojke tudi pobarvat in je barva zdržala dokler nisi kavbojke uničil.

Najbolje, da kar svojo čistilnico vprašaš, če imajo tudi barvanje oblačil.

Drugače pa tukaj en primer pod številko 8: mlakar

lp