Barvanje avtomobila

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Ima mogoče kdo informacije koliko približno stane barvanje avtomobila?

Na moji Vectri je bila prek kar nekaj leti zaradi posledic toče pobarvana havba, streha in vrata od prtljažnika. Obe strani avtomobila sta še originalne barve, ki pa je dosti obledela in se na soncu pozna razlika med staro in novejšo barvo. Dvomim, da bi poliranje prineslo dolgoročno rešitev. Ker mislim avto še imeti nekaj časa, se mi zdi, da je barvanje edina opcija.

Hvala za odgovore!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ce imas moznost ga barvaj v bosni, ker je vec kot pol ceneje kot tukaj pa dobro je narejeno. Dol ti v komori obarjavo z metalik barvo za okrog 500EUR. Pa baje da je dobro narejeno (pravijo ljudje ki so to v BIH barvali svoje avte).

Pri nas bos pa dal 1000eur+ (odvisno od barve).

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ZA 500 eur ne more biti kvalitetno narejeno ker toliko stane dober materijal, ta pa v bosni ni nic cenejsi kot pri nas.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Je pa zato v nemčiji od tam kjer jo dobijo. Pri nas itak nategujejo folk
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dol stane 1000 mark povprecno (500eur). To je nekako povprecje, drugac je pa odvisno koliko pleha ima avto.

Imajo komore in vse, tako da mora stvar stimat.

LP

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ah dej, dej, dol v Bosni imajo vse, pri nas pa ne al kaj?? Tud pri nas dobiš dobrega mojstra, ki ti za normalno ceno pobarva.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ah dej, dej, dol v Bosni imajo vse, pri nas pa ne al kaj?? Tud pri nas dobiš dobrega mojstra, ki ti za normalno ceno pobarva.

Meni je 1000 EUR malo čudno. No, očitno je bolje, če daš avto barvati v okolici MS. Glede na to, kar tu berem, je naš družinski prijatelj, ki dela večinoma za tuje stranke (ker je baje za domač teren 'predrag' privatnik), še poceni. Ko sem kolegu urejal predračun za barvanje avta (E46), je vse skupaj naneslo okrog 300 EUR materiala (Sikkens, vodna osnova, prozorni in barvni akril) + kakih 300 EUR za delo. Končna cena nekje 600-700 EUR. In to odlično delo.
Ta dela sam, brez kakršnekoli druge delovne sile v delavnici. Pri drugih v naši okolici je pa spet tako, da je odvisno od tega, na katero nogo vstane mojster. Nekatere polupljene havbe so se čez pol leta začele tudi na novo lupit. Cene pa so konkurenčne.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ni fora da pri nas nimajo vsega. Fora je v tem da je dol cenejsa oprema, cenejsa barva (manj davkov in marz je vmes) pa se licar si bo vzel veliko manj denarja kot v sloveniji.

Sicer mi je pa vseeno kaj kdo misli, jaz povem kaj sem slisal od ljudi ki so v bosni barvali svoje avtomobile. Ce lahko prides na tak nacin pol ceneje skozi - zakaj pa ne
zmaga.gif

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48

kaka bosanska barva je ze ceneje, kake du-pon, sikens, zadeve pa so precej drazje.
Cenejse je delo, vendar ze kvaliteten materijal nanese skoraj 500Eur tako da kvalitete ne more biti.
Poleg tega se je to kaznivo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

kaka bosanska barva je ze ceneje, kake du-pon, sikens, zadeve pa so precej drazje.
Cenejse je delo, vendar ze kvaliteten materijal nanese skoraj 500Eur tako da kvalitete ne more biti.

Kaj je kaznivo? Ce barvas avto v isto barvo ni nic kaznivo.

Pa ce so cigareti v bosni 4x cenejsi kot pri nas, kruh je 10x cenejsi, gorenje hladilnik najmanj 1/3 cenejsi... Nevem zakaj nebi bilo barvanje
stupid-1.gif

EDIT: dol je pranje avta zunaj + znotraj - rocno - 3 EUR. Koliko je pri nas? Pa ne mi rect da ti ga bo pri nas kdo za 3 evre pral pa sesal
bonk.gif

LP

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
barvanje avtomobila v bosni brez da placas dajatve.Sem samo omenil, tako da komu se splaca naj korist priliko.

Nazadnje urejeno:

drazen

Zelenc'
16. nov 2009
1
0
1
cist tko za info jst sm dol popravlu od fotra kio k je bla razbita cela desna stran :D sm jo jst stouku ampak me je popravilo in barvanmje prslo 200 evrov se pravi popravilo cele desne strani in barvanje+ sm se dau prebarvat sprednji in zadnji odbijac tko da to se mi ne zdi veliko :D

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa kaj potem jaz nimam sreče?
Sem iskal enega poceni da mi popravi 10let staro astro ki jo je razbila toča....in izpod 1500€ ne pridem......no to ceno sem našel takoj za hrvaško mejo.......ma pri nas so cene še višje.

Ga pa zdaj sploh ne bom popravljal...nima smisla..pa prodat ga tudi ne morem ker itak so cene tako zelo padle ,da se ga splača zvozit.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
poznam ljudi ki za manj kot 1500 EUR avtomobil razdrejo, zlakirajo in nazaj zmontirajo. In to v SLO

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Kje si slišal, da je kaznivo? Zakaj že? Cene so pa zgoraj navedene. Cca 500 - 700 e v servisu, ne doma v garaži. Narejeno vsaj tako dobro kot pri nas. Preverjeno (pa ne na 24 kur).

lp