Baofeng UV-5R+, priklop na PC

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tema o tej zadevi je izgleda romala v koš zaradi neumesnih komentarjev, zato sem odprl novo.

Moja dva sem poskušal priklopiti na PC (WIN10), vendar jih program CHIRP ne more prebrati. Je kdo poskušal na sedmici ali XP? Tudi v nadzorni plošči javlja napako gonilnika, posodobitev pa ne izboljša situacije.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Gonilnike za Prolific si namestil po navodilih ?
Prolific je gonilnik za USB kabel in je ponavadi priložen na CDju.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Očitno nekaj nisi uredu nalozil, niso vsi dobri za vse kable.

Običajno dobis poleg kabla ustrezne gonilnike, jaz sem se kar namatral da sem en kabel usposobil na Macu, medtem ko je na WIn delal BP.

Če rabis kabel ki dela 110%, tudi na WIn7, imam na zalogi se dva kosa.

lp

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Dela dela na win10. Če me spomin ne vara moraš popraviti kateri gonilnik uporablja.. Ker ti naloži 2, ti mu pa samo definiraš da naj uporabi drugega... Ti poiščem tutorial in prilepim link.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Aja pa saj ti je sierra5 nad menoj že podal rešitev.

http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php

Programiranje baofenga je možno tudi z enim drugim softwarom (ko sem še v win7 programiral postaje). če me spomin ne vara se imenuje CPS_VIP. najprej moraš itak preveriti kateri software imaš na postaji. To storiš tako da tiščiš tipko 5 in prizges pmr. Izpiše se ti oznaka BF291 ali nekaj podobnega. Glede na to oznako boš potem poiskal pravi software. Ker mislim da je vip software za bfb291 in novejse, navaden crs pa za pred 291. Imam doma na računalniku vse gonilnike in ves software zapakiran, skupaj z configi PMR, subkanali. ter ostalo... rade volje ti naložim na strežnik pa si potegni dol če potrebuješ.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ni bilo časa ukvarjati se s tem problemom. V kratkem bom preizkusil rešitve, ki ste mi jih predlagali.

@RoMeX, če imaš voljo naložiti paket nekam, ti bom zelo hvaležen.