Bankomat

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
KAj zdaj narediti?

Pridem do bankomata pa visi ven denar.
Gledam okrog, nikjer žive duše.
V žep pa grem.

confused-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Na kameri boš... :D

Kaj naredit v tem primeru je pa res komplicirano, brez prevelikega payna... na banko nest je pa tudi izguba časa.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
sej ni čuda da je kdo pozabil. Gledam folk v tej vročini so ja čisto zmešani

erikson

Guru
25. avg 2007
22.723
6.492
113
Pozabili denar na bankomatu

Nekateri bankomati denar sami vzamejo nazaj, če ga določen čas ne vzameš.

Sicer pa pokličeš na številko, napisano na bankomatu, ali pa odneseš na policijo.

Če vzameš, gre za zatajitev:

(5) Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(6) Pregon za dejanje iz prvega, drugega in petega odstavka tega člena se začne na predlog.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Na bankomatu je logotip banke skrbnice, v ponedeljek greš na banko in rečeš "ob tej in tej uri sem na tem in tem bankomatu našel toliko in toliko denarja", oni na podlagi tega poiščejo osebo, ki je takrat denar dvignila in ji po vsej verjetnosti denar vrnejo na račun.
Če denar daš v žep, si ga vzel osebi pred tabo, ne "grdi" banki.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
s tisto kamero ti nic ne bodo in nic ne morejo, razen, ce se pises jaklic ali jankovic (nekaj na ic v glavnem). poberes, ce si brez slabe vesti in gres naprej. jaz pa vem, da bi vrnil. ze zaradi tega, ker se ti v zivljenju vse vraca. tudi dobro.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Vzames denar, vtaknes kartico, dvignes svoj denar, poklices bankart ali banko, poves kdaj si dvignil denar in pogledajo kdo ga je pred tabo dvignil (in ni vzel). Denar pa neses na banko.

p.s.: od kje vam ideja, da imajo bankomati kamere? Lahko, da je prostor pokrit z zunanjo kamero, vecina pa niti tako ni varovana.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
TMJ,

Sveza izkusnja. Nesi ga na policijo ali banko lastnico bankomata. V nasprotnem lahko v roku nekaj tednov tvegas obisk kriminalista. To se je zgodilo nekomu od mojih bliznjih. Mogla je vrniti denar, vse skupaj je slo k sodniku za prekrske, sicer je bila ovadba zavrnjena (slo se je za 50 €). Se je pa enako sprasevala, kaj naj stori, potem pa enostavno pozabila.
Da je denar vzela ona je bilo ugotovljeno na podlagi dviga, ki ga je opravila za osebo, ki je denar pozabila na bankomatu.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
tole se mi zdijo buče...

mislim da če pozabiš denar si si sam kriv.... a to kr prideš na banko pa rečeš dasi pozabil pobrati in naj kriminalisti najdejo voluharja ki je izkoristil priloznost

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
Citat:
Uporabnik tado pravi:
TMJ,

Sveza izkusnja. Nesi ga na policijo ali banko lastnico bankomata. V nasprotnem lahko v roku nekaj tednov tvegas obisk kriminalista. To se je zgodilo nekomu od mojih bliznjih. Mogla je vrniti denar, vse skupaj je slo k sodniku za prekrske, sicer je bila ovadba zavrnjena (slo se je za 50 €). Se je pa enako sprasevala, kaj naj stori, potem pa enostavno pozabila.
Da je denar vzela ona je bilo ugotovljeno na podlagi dviga, ki ga je opravila za osebo, ki je denar pozabila na bankomatu.

kaj pa če bi že kdo prej pršu do bankomata pobral denar pa šel, jaz pa potem dvignem z mojo kartico in sem ga potem kar jaz pobral al kaj?!?
Kako mi bodo dokazali?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Prvi osumljenec si definitvno ti, dokazat pa je zlo tezko. Ko sem jaz pozabil 200e, sm jih odmislu, ni se mi dalo ukvarjat s pregoni... enim sem pa najbrz polepsu dan
wink-1.gif

Pa se to je problem vecine bankomatov pri nas: vecina ne potegne denarja nazaj

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
TMJ,

kaj pa če bi že kdo prej pršu do bankomata pobral denar pa šel, jaz pa potem dvignem z mojo kartico in sem ga potem kar jaz pobral al kaj?!?
Kako mi bodo dokazali?

Jst sem mislu, da imajo vsi avtomati kamero gor.... tisto pomoje se te da prepoznat. Bom moral drugič pogledat, kaj je eno okence.... sem skos mislu, da je kamera. Na enih avtomatih, pa prov iz stene dol gleda kamera.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Če se že pobere denar, je fino, da se ne logira naslednji trenutek s svojo kartico in dvigne še dodatnih 20€.
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
KAj zdaj narediti?

Pridem do bankomata pa visi ven denar.
Gledam okrog, nikjer žive duše.
V žep pa grem.

confused-1.gif

Moja zgodba? Lani poleti sem na petrolu najdu na enak sistem 20€. Nebodiga treba nisem hotel nesti do blagajne, ker verjetno bo dobil noge. Poklical sem bankart, kdo je pred mano dvignil denar, oz komitent katere banke. Po tem sem šel z denarjem do najbližje enote te banke, kjer so preverili in poklicali komitenta (pred menoj, gospa na drugi strani se je celo meni zahvalila).

No seveda me čez ene pol leta kličejo iz taiste banke, da imam tam 20€, da naj pridem iskat. Pa prašam če so pravilno klical, ker sem ta denar jaz prinesel...

Nauk zgodbe? Lastniku se niti ni dalo prit po teh 20€. Mene pa je koštalo čas in denar, kaj naj naredim... naslednjič ne vem, kaj bom naredil.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No se moja zgodba-nasel 150 eur v bankomatu, sem nesel na najblizjo banko ker se mi ni dalo 3 kilometre voziti do lastnika bankomata. Tam je delala ena ki jo poznam sem objasnil situacijo denar sem zadrzal pri sebi ona je najdla lastnico, ki je prisla k meni po denar. Uglavnem bila je dokaj revna zenska z majhnim otrokom tam mi je sredi parkinga padla na kolena in se zjokala da je ze mislila da ji bodo odklopili elektriko ker je bil to njen zadnji denar... No ni mi zal da nisem vzel denarja
wink-1.gif
lahko bi se pa neki presranec v novem mercedesu pripeljal nikoli neves.