Banka me sprašuje, če sem državljan ZDA

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
185
2
18
Na mail in v spletno banko sem dobil obvestilo, da moram izpolnit obrazec ali sem državljan ZDA. Zanima zakaj to banko zanima in komu posredujejo te podatke? Nimam ZDA državljanstva samo mi je čudno zakaj me po toliko letih poslovanja to sprasujejo? Je to neka ustaljena praksa? Je se kdo to dobil?

"Kot banka smo zavezani, da skladno z veljavno zakonodajo (Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, Uradni list RS, št. 68/16) redno preverjamo in posodabljamo podatke o svojih strankah v zvezi s sklenjenimi poslovnimi razmerji."

"Skrb za ažurnost in točnost podatkov o naših strankah je zakonodajna zahteva, kar pomeni, da smo kot Banka zavezani k omejitvi vašega bančnega poslovanja (omejitev razpolaganja sredstev na vašem računu) v primeru, da nam do gornjega datuma ne uspete dostaviti osveženih osebnih podatkov. "

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
185
2
18
Hvala
smile-1.gif
Se pravi delamo uslugo USA,..

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik hja1 pravi:
Hvala
smile-1.gif
Se pravi delamo uslugo USA,..
se pravi gre za izmenjavo podatkov med državama...
sicer ne vem zakaj bi kdorkoli hotel ravno slovenijo izbrazi za izogibanje davkom...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
So ZDA "podlegle" vse banke v EU..ni samo v SLO tako....vse banke morajo poročati o državljanih ZDA ki imajo račune izven domače države....in ja, čisto vsakega morajo vprašati oz. mora le ta izpolniti če je državljan ZDA....sem prepričan da pa v ZDA vsakega vprašajo če je iz EU oz. SLO ko odpira račune
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Še en dokaz več, da je Eu čisto navadna kolonija ZDA.

In potem bi rada EU z Drunkerjem na čelu kontrirala Rusom in Kitajcem.
Ko se od huronskega smeha valjaš po mizi.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Jaz vse to ignoriram. Ob odprtju so dobili kopijo moje osebne, to jim povsem zadostuje za normalno poslovanje. Približno enkrat letno dobim takle poziv. Vse doslej sem ignoriral. Zgodilo se ni nič. Še naprej normalno poslujem.

Če podrobneje preučiš FATCA dokumentacijo, morajo banke identificirati imetnika samo v primeru indicev povezav z ZDA, poleg tega so izvzeti računi s stanjem manj kot 50k USD.

Če pa bi američani kaj radi od mene, pa naj pridejo na vrata, seveda ko bodo imeli pristojnosti za to.

Samo ignoriraj... Kvečjemu jim lahko odgovoriš, da ni sprememb podatkov.

Nazadnje urejeno: