Banka in neaktiven TRR

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Danes dobil od Abanke v Kranju izpisek prometa in stanja na osebnem študentskem računu, ki sem ga (kakor imam v glavi) zaprl že pred cca. 4-5 leti.

Na izpisku piše, da se je nabralo za -23,24 eur negativnih obresti, čeprav ne vem od kod, glede na to da sem zaprl račun že pred leti. V vseh dosedanjih letih nisem prejel niti enega izpiska tako, da nisem niti vedel, da naj bi še imel odprt račun.

Ali nebi moral dobiti najmanj vsaj 1x letno izpisek stanja na TRR? Ker če bi ga prejel, potem bi vedel za ta TRR (za katerega še vedno menim, da sem ga zaprl, samo potrdila nimam nobenega).

Kakšna je dolžnost banke v tem primeru?

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Če nimaš kakega dokumenta oz. dokazila, da si dejansko dal zahtevek za zaprtje, boš težko. V kolikor se bo njim ljubilo brskat po arhivu, lahko da najdejo tvoj podpisan "Zahtevek". Seveda boš za to, moral sprožit oz. podat uradno reklamacijo.

V končni fazi ima ponavadi že vodja PE pooblastila, da odpiše tak strošek. Vsaj pomoje je upravičen, ker je iz tvojega prometa razvidno, da računa nisi uporabljal. Pač probaj dokazat, da si podal zahtevek za zaprtje in si upavičeno smatral, da je zadeva zaključena (kot sem že prej napisal to dokazuje neuporaba/neaktivnost TRR-ja).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Tudi žena je zaprla pred nekje 7,8 leti račun na NLB, pa je pred ene 2mi leti veselo pričela spet dobivat na dom izpiske. Ker je imela gor ene par centov, minusa sicer ni, ampak bi ji za zaprtje pa veselo računali. Zato po nasvetu bančnice račun stoji, izpiske naj kar pošiljajo in si delajo stroške, ker pa je neaktiven naj bi ga po 10tih ali nekje tam letih samodejno zaprl. Če je vse to res :D

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Update:

Klical na banko. Najprej se gospodična na drugi strani telefona ni dala in je vztrajala pri svojem, da računa nisem zaprl in da so se nabirali mesečni stroški iz naslova spletne banke (0,40€). Potem sem pa rekel naj malo pobrskajo po arhivu ker račun sem zaprl. In res me je čez par ur poklicala nazaj in se opravičila in rekla da so našli mojo odpoved komplet storitev pri banki. In je rekla naj smatram tisto pošto kot brezpredmetno.

Zadeva urejena po mirni poti preko telefona.

Pošteno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Zadeva urejena po mirni poti preko telefona.
Upaj, da res. Obstajajo podjetja pri katerih še pošiljanje dokumentov po faksu ni bilo dovolj (so se spomnili po parih letih, da sem jim nekaj dolžan) in so po parih mesecih spet začela prihajat grozilna pisma. Po mojem ''scufanju'' se je končalo. No, zdaj je nekaj let mir, da je konec bom pa zanesljivo vedel, ko bom pod rušo
grin1.gif
.

Če nimaš dokumentov o prekinitvi jih pokliči in naj ti pisno pošljejo, da je to brezpredmetno. Drugače te lahko čez par let doleti še kaj.
grin1.gif