Bančni račun - tuji

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Pred časom sem zasledil da je potrebno vsak bančni račun v tujini prijaviti. Kako je s "spletnimi bankami" kot je moneybookers (www.moneybookers.com) ? Ponujajo tudi možnost mastercard kartice kar pomeni da prek dvigov na bankomatu, plačevanja v trgovinah dobijo tvoje podatke. Je to nelegalno? To sploh preverjajo?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Davcni rezidenti Slovenije morajo prijaviti racune, ki jih imajo v tujini. (Uradni list RS, št. 40/09) Zagrozena kazen je od 210 do 1.200 eurov

Torej ce dobis slovensko dohodninsko odlocbo moras prijaviti (svojemu pristojnemu davcnemu uradu, ki ti je izdal odlocbo - naceloma na posebnem obrazcu)

Kazen je torej taka, kot ce vozis 70-90 kmh v naselju, sedaj se pa sam odloci kako in kaj.

P

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Davcni rezidenti Slovenije morajo prijaviti racune, ki jih imajo v tujini. (Uradni list RS, št. 40/09) Zagrozena kazen je od 210 do 1.200 eurov

Torej ce dobis slovensko dohodninsko odlocbo moras prijaviti (svojemu pristojnemu davcnemu uradu, ki ti je izdal odlocbo - naceloma na posebnem obrazcu)

Kazen je torej taka, kot ce vozis 70-90 kmh v naselju, sedaj se pa sam odloci kako in kaj.

P

Hvala, bo za premislit!
Kako pa mislijo to sploh ugotavljat? Sej glih nisem nek tajkun, da bi bil zanimiv, samo če ti DURS pobere dohodnino, se pa že pozna...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Jaz pa mislim da vseeno ni tako enostavno da bo vsaka banka pisala dopis DURSu in sama dala podatke o računih. Jaz pa mislim da more vseeno DURS pozvat banko oz. Avstrijo/Nemčijo ali kogar koli da jim posredujejo podatke in potem ti brez problema posredujejo te podatke. Mislim da se avtomatsko nič ne posreduje...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Seveda ja. Kako da ne.
hysterical-1.gif

Ne nabijat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Sem tudi sam vprašal danes dva človeka iz te stroke in prvič slišita kaj takšnega, najbrž še eno širjenje strahu, kot tisto s kurilnim oljem da če ga boš dal v avtomobil da bo vse skupaj piknilo in da je to neprečiščena obarvana nafta
smile-1.gif
No kakor koli!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če bi durs kar tako dobil podatke, nam ne bi rabili groziti zanje.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če bi banke tako posredovale podatke, danes ne bi nihče imel računa v tujini.
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če bi durs kar tako dobil podatke, nam ne bi rabili groziti zanje.

Saj je identicno z vsemi drugimi podatki: ceprav imajo vse, kar naprej tecnarijo ljudem da morajo se sami prijavljati to in ono. Najbolj se mi zdi butasto ko me nekaj sprasujejo, kot da ne bi imeli vpogleda v dogajanje na racunu, pa jim to omenim in potem je tisina pol minute in menjava teme. Malo manj kot v posteljo spegajo, pa se delajo neumne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Saj nimajo vpogleda na dogajanje tvojga TRR. Z nalogom mogoče ja ampak pozabi na to da DURS klikne magični gumbek in vidi tvoje prilive/odlive...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sem tudi sam vprašal danes dva človeka iz te stroke in prvič slišita kaj takšnega,
http://ec.europa.eu/taxation_c...ew/index_en.htm
Vprašaj ju, kaj je tole na zgornjem linku. Morda pa nista čisto iz foha:)

Zakaj DURS od nas zahteva podatke?
1. Nekatere države pri tem poročilu NE poročajo imen (sem omenil zgoraj CH)
2. Nekatere države niso v EU in tudi niso podpisnice sporazuma.
3. DURS rad dobiva podatke iz več virov, ker so radi zasuti s podatki s katerimi ne znajo nič početi:)

Nazadnje urejeno: