Bančna in pozabljen pin

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Vem, da ti na bankomatu požre kartico, če 3x fališ PIN.
Ali se enako zgodi, če sem npr včeraj dvarat zgrešil pin v trgovini, danes ga pa še tretjič na bankomatu? Jo požre? Blokira? Ali se dva neuspela poskusa od včeraj brišeta in imam danes spet tri?

Ne me pa vprašati, kako sem lahko pozabil PIN, ker ne vem.
bonk.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ja blokira kartico,tretjic pogresen pin je blokada,neglede ce je bankomat,pos ali spletna banka.
Ce utipkas pravega se resetira in mas ponovno tri poizkuse.
Se zgodi,tudi jaz imam obcasno black out....prevec kartic,prevec pinov....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kako je pa s placevanjem z Viso na bencinskih crpalkah? Vcasih si samo podpisal, pol leta nazaj me je pa presenetila prodajalka, da moram vtipkati pin kodo. Itak je ne vem. Se zmeraj tako ali samo dolocenih pumpah?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Po mojih izkušnjah se ne blokira. Se pravi en bankomat dva poskusa in potem lahko greš na drugega, ter zopet dva poskusa. Je pa bilo tako pred nekaj časa, lahko da je zdaj drugače.

Bi ti pa svetoval, da skušaj čim manj razmišljat o njej. Čim manj čim manj čim manj, vsaj kak teden.
Potem pa pojdi enkrat z mislimi na nekaj čisto x, rutinirano nekaj kupit, pa se zna vrnit k tebi. Meni se je to zgodilo. Po dveh mesecih sem se je spomnil.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ce kartica ma cip ima tudi pin....ne vem pa ce velja za vse....nasvet koncentriraj se in mej v glavi tipkovnico bankomata pa poizkusi se spomnit kako si utipkal,ponavadi je to rutina....ampak ostredotoci se na bankomat ali pos

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Je pa mozno,da je odvisno od banke do banke....poklici na asistenco pa vprasaj kako je.Ali za ziher pejdi na banko pa zaprosi za pin

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik saiko pravi:
Vem, da ti na bankomatu požre kartico, če 3x fališ PIN.
Ali se enako zgodi, če sem npr včeraj dvarat zgrešil pin v trgovini, danes ga pa še tretjič na bankomatu? Jo požre? Blokira? Ali se dva neuspela poskusa od včeraj brišeta in imam danes spet tri?

Ne me pa vprašati, kako sem lahko pozabil PIN, ker ne vem.
bonk.gif

Če greš na matični bankomat, se kartica odblokira in imaš spet 3 poskuse.

Enkrat se mi je to zgodilo, ko so mi poslali novo kartico.

In jaz sem še pred njenim začetkom veljavnosti šel zamenjat pin na bankomat...

Nato pa, ko je že delovala, sem hotel plačati z "novim" pinom, ki ni bil pravi... še k sreči sem potem starega doma našel.

Prehitro sem pin menjal, sistem pa ni nič javil da kaj ni ok.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ce kartica ma cip ima tudi pin....ne vem pa ce velja za vse....nasvet koncentriraj se in mej v glavi tipkovnico bankomata pa poizkusi se spomnit kako si utipkal,ponavadi je to rutina....ampak ostredotoci se na bankomat ali pos

Ni nujno, nekateri bankomati imajo obrnjeno tipkovnico. Se pravi nekateri zacnejo steti zgoraj 123, nekateri imajo zgoraj 789, sem se ze zaje*** tako.
evil.gif
Vajen slepega tipkanja, 10 prstnega po tipkovnici in avtomaticno potem tipkam po tipkovnicah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zavisi od banke, pri Abanki ni težav, na njihovem bankomatu preprosto menjaš pin po želji.
Velja pa le za navadno maestro bankomat.

Na kreditnih ne gre menjat (mislim, da sem probal pa ne gre)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest na visi nisem mogel zamenjat...

Ja gatto, takih so tatiči najbl veseli. Al pa listek zraven nalepiš, če pozabiš...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Na kartico napišeš string 15+ številk, med katerimi je skrit pin. Ti veš kje je, za najditelja/roparja pa je to le 15+ random cifr.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Pazi na razporeditev tipkovnice na bankomatu mene je tudi to zj****bal.
probam trikrat in zadnjič mi požre kartico.Model na banki je rekel ,da naj menjavo pina delam raje na avtomatu pri banki ,da ti jo potem lahko vzame takoj ven ,če fališ.