Balkonska ograja in vrabci

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.919
7.185
113
Na balkonu imam namesto rož v koritih razna zelišča in začimbe (koriander, baziliko, rožmarin...) in že dvakrat so mi vrabci koriander in koper popolnoma pomendrali. Izgleda da jim paše valjanje po mojih rastlinah. Najprej sem mislil, da mi je dež vse skupaj zabil, vendar sem kasneje videl, da se kuurbe hodijo valjat v moja korita. :) Poleg tega je tudi lesena balkonska ograja precej posrana. Zanima me kako bi jih lahko najlažje pregnal? Mogoče s kakšno manjšo vetrnico ali kaj podobnega? Za probo sem poleg korita postavil lutko plišastega medvedka (ker nisem imel lutke mačka) in jih medo izgleda ne moti. Še dobro da ga niso posrali.Trenutno imam ta dva korita na tleh balkona, vendar mi to ni uredu.

Lep dan še naprej

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vrabci so toliko inteligentni, da bo vsaka stacionarna zadeva za njih po dveh ogledih neškodljiva. Mačka zapri na balkon. :)

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.919
7.185
113
Vrabci so toliko inteligentni, da bo vsaka stacionarna zadeva za njih po dveh ogledih neškodljiva. Mačka zapri na balkon. :)

Mačka nimam in ga tudi nočem imeti.
Pred leti sem pred hišo imel parkiran motor. In skoraj vsak dan sem imel posran sedež. Kasneje sem zaradi udobja na daljših vožnjah kupil ovčjo kožo za sedež in od takrat jih ni bilo več. Zato sem pomislil na kakšno kosmato lutko.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.501
1.092
113
Kupi plastično imitacijo vrane! Košta ene 30 € v najbližji vrtnariji.

Letos smo jo kupili predvsem zaradi češenj. Ne boš verjel, ampak niti enega vrabca ali kosa ni bilo na češnji. :fredi: Postavili pa smo jo čisto na vrh. Pa kakšen teden dni pred tem smo jo postavili k jagodam... Vse so ostale!!! :cheer: Smo jo pa malo premikali sem ter tja...

22. jul 2007
13.379
1.638
113
124
Ker je letos hrane v naravi v izobilju tudi ptiči ne rinejo na češnje, tako da ne boš mislil da je ta vrana naredila čudež:D