Balkon

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V pritličju hiše bi rad naredil balkon, zanima me čim bolj enostavna in poceni rešitev. Balkon bi bil v bistvu dvignjen od tal, višina bi bila cca. 30 cm. Da si boste lažje predstavljali, kako sem si jaz zamislil.
Balkonček bi bil v obliki pravokotnika, približno 2,5mx 1,5m. Kot zunanjo steno bi vzidal kvadrovce, da bi bila na sredini luknja, ki bi jo zasul z materijalom, učvrstil in nazadnje naredil gor plato. Kasneje bi jo lahko obožil s ploščicami itd., ampak to je že druga stvar, zanimam me samo prvi del. Torej, kaj bi bilo najboljše, v poštev pride tudi železna konstrukcija ipd..

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, z ene strani bi bila bajta.
Kasneje bom dvorišče tudi asfaltiral, če bo konkurenčen, mi ga lahko ti.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Se pravi bolj terasa na tleh?
Obzidaj s treh strani, za silo nasuj (toliko da ne delaš slepega opaža), naredi Ab ploščo (mogoče daš nek pvc da ti vse mleko je bo steklo med ”smeti” s katerimi boš nasul) kot da bi imel spodaj prazno(ker se ti bo posedlo).
Osebno bi zadevo gotovo dilatiral od obstoječega objekta. Se pravi se noben vijak, kos betona, opeke ne drži obstoječe stene. Je med njima nekaj cm styrodurja.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Torej, po celi dolžini med balkonom in hišo stirodur, okoli temelj, na temelj vzidati kvadrovce v ustrezni višini, luknjo zasuti z materialom, na vrh pa mreža in beton?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne.
1. sidranje v hišo. močno in kvalitetno..balkon v luft
2. temelj na levi in desni, pozidat stene na temelj..čez plata. odmik 5 cm od bajte, stirodur vmes. pod balkonom ostane luknja. tko bi jaz.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne.
1. sidranje v hišo. močno in kvalitetno..balkon v luft
2. temelj na levi in desni, pozidat stene na temelj..čez plata. odmik 5 cm od bajte, stirodur vmes. pod balkonom ostane luknja. tko bi jaz.
To je en predlog v dve fazah ali dva različna predloga?
Kako misliš zadevo sidrat s stiroporjem vmes?
Kako misliš ploščo razopažit?

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Za pir,japka in krompir bo premajhna luknja glede na višino, pa še zunaj pred bajto je, babo bi pa že not stlaču. In če je luknja premajhna je materijal nujen.