balkon?

jazjaz51

Pripravnik
29. feb 2012
336
0
16
med Brnkom in Mengšem
A ima kdo izkušnje pri izolaciji-toplotni balkona?
Želje so :
-ker je balkon že debel 15cm bi želeli čim tanjši material da bi bil balkon debel max 20cm - 2cm izolacije(pod pogojem da je ekvilantno 15cm stiroporju) nad ploščo in 2 cm pod ploščo + 1 cm ploščice.
-material naj bi omogočal direktno polaganje ploščic (seveda na prej narejeno hidro izolacijo)
Seveda me zanima kateri materijal bi zadovoljil naš želje? Če ni optimuma pa bi vzeli približek s tendenco na ČIM tanjši.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Za tole ni variante. Daj nekaj cm stirodurja (recimo 5) spodaj in zgoraj in bo boljše kot nič.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
ampak ploščice na xps no go . vsaj direkt.
nimam idejekako to spravit v nekaj cm.
Morajo biti ploščice na vrhu?(potegne estrih za seboj)

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Kako bi rekel... Balkon in toplotna izolacija oz. energetska učinkovitost ne gresta ravni z roko v roki. Obstaja sicer precej (zame smešnih) rešitev, kot npr. oblačenje celega balkona v 10+ cm xps-a ali uporaba izolacijskih armaturnih košar.
Je pa še druga možnost: francoski balkon. Tam teh težav ni. Je pa malo manj prostora.
evil.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Detajlov ne poznam ampak vem, da gre, ker vem za nekaj primerov s katerimi zaenkrat ni težav. Se sicer strinjam, da ni po PS in gre bolj za improvizacijo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Kako bi rekel... Balkon in toplotna izolacija oz. energetska učinkovitost ne gresta ravni z roko v roki. Obstaja sicer precej (zame smešnih) rešitev, kot npr. oblačenje celega balkona v 10+ cm xps-a ali uporaba izolacijskih armaturnih košar.
Je pa še druga možnost: francoski balkon. Tam teh težav ni. Je pa malo manj prostora.
evil.gif

Pa še tretja možnost LOŽA aka NOTRANJI BALKON
smile-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Moj bo debel 20cm plošča + 20cm estriha z izolacijo zgoraj + 10cm fasade spodaj = 50cm. Dolg je 7m*1,5m. Dožina in ograja ga bosta naredili optično privlačnega, itaq pa na koncu rože gor navesiš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Evo še mojprimer...obstoječi balkon (star 40 let= debeline cca. 20 cm, sem od zgroaj oblečen v 5 cm stirodurja, čez je prišlo 4 cm estriha, ter gor ploščice...od spodaj pa se bo dalo 5 cm stiroporja. Imam pa tudi v sobi, nad katero je balkon (ki je umaknjen noter) na stropu nalepljenega 5 cm grafitnega stirporja...tako da bo na tem delu skupno 10 cm izolacije.

Zdaj kako bo izadlo glede debeline bom pa videl v roku 14 dni, dvomim pa, da bo kaj posebnega (sloh ne z vidika da bi kaj kompliciral okoli tega).

Bo pa tuakj šlo nekaj energije ven ja, samo kaj češ...treba vzeti v zakup.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
@Hanzi: zakaj ne direktno na XPS?

@tesfalar: če je možnost plesen pod stropom ali v izolacijo oblečen balkon, se meni izolacija ne zdi prav nič smešna.

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz imam 16cm balkona + 5cm spodaj in 5cm zgoraj izolacije + 5cm estrih in ploščice na vrhu.
Čelno stran balkona imam oblečeno v kurilplast, enako kot cokel in zgleda 100-krat boljše, kot tisti tanki balkoni s ploščicami.

Pa še optično mi pomanjša hišo, ker je prevelika
smile-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik jazjaz51 pravi:
A ima kdo izkušnje pri izolaciji-toplotni balkona?
Želje so :
-ker je balkon že debel 15cm bi želeli čim tanjši material da bi bil balkon debel max 20cm - 2cm izolacije(pod pogojem da je ekvilantno 15cm stiroporju) nad ploščo in 2 cm pod ploščo + 1 cm ploščice.
-material naj bi omogočal direktno polaganje ploščic (seveda na prej narejeno hidro izolacijo)
Seveda me zanima kateri materijal bi zadovoljil naš želje? Če ni optimuma pa bi vzeli približek s tendenco na ČIM tanjši.

Vem da tega ne sprašuješ vendar: meni je samo žal, da nismo ob izvedbi fasade (hiša stara 30+ let) požagali balkone stran.
Samo stroški in jebanje (kako izolirat, s čim oblečt pohodni del, kako uredit čelo balkona, kaj narest da ne bo zamakalo, kako izvest ograjo, ...). Ko pod vse to potegneš črto in ko se zaveš, da mamo bajto na vasi in okol bajte veliko zeleno parcelo, mi res ni več jasno, kaj naj bi počel na balkonu.
Če je stvar samo v izgledu, si lahko balkonsko ograjo narišeš kar na fasado
rolleyes-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Povprečen balkonček ti podraži zadevo tam za 2 jurčka...plus stalno ti odvaja toploto iz hiše (Hladilno rebro). Tako da...komur je več ali manj v napotje, je razmislek o porušitvi več kot na mestu (mi smo ga pustili zgolj zaradi tega, ker daje zavetje pred dežje nad delom garaže).

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Mene so prišli preko 5k€. Jih imam veliko (31 tekočih metrov). Mi je žal, da jih nisem porezal stran. Sedaj je, kar je. Če bi prej vedel, kakšen je finančni strošek, bi jih zgrizel stran.

Čez 10 let bom pozabil na denar, balkoni pa ostanejo. Glede na to, da so izolirani, tudi ni težav z izgubo toplote. Je pa hiša veliko lepša. Ampak, to bi se dalo rešit tudi drugače.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Deloma seveda sam, drugače pa fasader vzame cca. 400. keramičar cca. 700, ostalo pa tvoj material (stirodur, estrih, ploščice)...zdaj pa...bi se dalo kako rečt še o ograji, ki papride od 200 EUR po tekočem metru in navzgor (Inox)...rabiš pa seveda jo.

No ja..pa si na 3 in pol
crazy1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja lej, jaz sem se sam jebal s keramiko (prvič sploh sem polagal ploščice, to je moral bil pogled na "majstora" zanimiv - ko nisem vedel kam bi z nogami in z ritjo, jaooo), o ograji sploh ne bi zgubljal besed. Mamo pa dva balkona, en je cca 6 in drugi cca 4 tekoče (in kvadratne) metre. Pa je blo 100% vsaj 2 jurja.
Skratka, če bi takrat vedel bi požagal in za tist dnar (in lastno udeležbo) šel raje na en oreng fency dopust

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
evo izolacija pri meni...ravno v delu:
1476215-SDC15207r.jpg

Priponke

• 1476215-SDC15207r.jpg
    1476215-SDC15207r.jpg