balanca oz. krmilo pri kolesu (po SSKJ)

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Če te že navija pejt u Velo pa vzem rogle za na gorca oziroma njegovo balanco. Drgač, pa če je bicilkl ta prav hrben ne boli, če pa že pa minimalno

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
A pod rogle misliš samo une dva roga ob strani? Ne tisto mi ne ustreza, gre se mi za to da bi na daljši turi včasih se rad malo bolj vzravnano peljal. Ne vem na starem kolesu mi je to velikokrat full pasalo. Hrbet mam pa že tko bogi, tako da verjamem da bi me na vsakem biciklu po 50 km bolelo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Hrbet te na kolesu ne sme bolet,nekaj delaš narobe! Vpiši se na kak fitnes + delaj intenzivno vaje za hrbtne mišice (hoja po ravnem in v hrib s palicami).
Pa ne govorim na pamet,ampak iz izkušenj: sem imel tudi sam hude težave s hrbtom,3 leta nazaj imel operacijo (diskus hernija),pol leta po operaciji sem že normalno prevozil tadolg maraton franja na specialki,kjer še zdaleč ni vzravnanega položaja. Torej nujno delat vaje za krepitev hrbtnih mišic,sicer ti nobena balanca ne bo pomagala!

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Probaj se na kolesu namesto na rit vsest na jajca. Če sediš na riti je edina možnost da sploh dosežeš krmilo ta da se v hrbtu zlomiš. Če se vsedeš na jajca si avtomatsko že nad krmilom s "poravnanim" hrbotm. S kilometrino boš potem utrdil podvozje in hrbet hkrati.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kaj pa voziš? Morda bi ti drugačna geometrija kolesa bolj odgovarjala - npr. treking, kjer sediš bolj na riti že zaradi geometrije same.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Vozim klasičnega gorca. Se strinjam, da bom moral nekaj narediti s hrbtom ampak vseeno bi imel to, da malo spremenim položaj vsake toliko časa pri voznji.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Potopni sedež?
smile-1.gif

Ja pri gorcu boš moral sedeti bolj na jajcih. Če hočeš sedeti bolj gosposko, boš moral šaltati na trekinga. Jaz imam npr. trekinga z dvema paroma obročev in gum (1x slide + 1x MTB). A na koncu če vedno ni gorc, ker ima napačno geometrijo in te v gmajni vleče na rit, pa prestavno razmerje ni naklonjeno mlinčkanju. Je pač treking, ne tič ne miš, boljši na cesti od gorca, ter boljši na makadamu od cestaka, pa slabši od namenskih biciklov na obeh področjih.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
za začetek pecikl ki je tebi prav. če si že v osnovi falil z okvirjem ti nič ne pomaga.
zdaj pa probaj menjat fajfo mogoče je trenutno predolg pecikl.
pač tak kot so rekli. če ti je pecikl prav te ne boli hrbet.