Backupi

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Živijo najprej sreče in zdravja v novem letu. Imam eno vprašanje. Ali delate varnostne kopije računalnikov in če. kaj uporabljate razen v WIN7 integrirane zadeve za izdelavo varnostnih kopij.. Kaj lahko priporočate, enostavno, hitro in poceni (zastonj).?
Hvala

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Genie Timeline Backup
ampak verzijo 2.0 ker sem imal z novejšo probleme (zavirala cel rač.)

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Hvala kebab, preprost in (na prvi pogled) učinkovit program.

467716-post_slo.gif

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Hvala. Imam še eno vprašanje.: Ali obstaja brezžični router na katerega bi lahko preko USB dal externi disk, na katerem bi delal varnostne kopije. Se pravi da bi bil v brezžičnem domačem omrežju - kot je sedaj npr. printer itd (na siolovem ). LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam imam pomembne stvari (predvsem dokumenti, nekaj tudi slike) na SugarSyncu, ki se mi sproti sinhronizira. Zraven pa še redno delam backup na zunanji trdi disk (torej ena kopija na računalniku, ena kopija na zunanjem disku, ki je sicer vedno odklopljen). Kopijo na zunanji disk pa delam s FreeFileSync.

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Hvala za odgovor in nasvet.
Sugarsync mi ne pride v poštev, ker mi je backup "c" particije (le ta mi je pomembna) znese cca 80-90 GB. Pač pa bi želearhivo delati na zunanjem disku (Toshiba 500GB) prenosni, vendar se mi zdi da bi imel problem z načrtovajem arhiviranja. Zato bi mi zelo pasalo če bi lahko dal disk v domače omrežje - preko wifi-ja.

ishtmail

Zelenc'
2. jan 2013
6
0
1
Citat:
Uporabnik mafijec pravi:
Hvala. Imam še eno vprašanje.: Ali obstaja brezžični router na katerega bi lahko preko USB dal externi disk, na katerem bi delal varnostne kopije. Se pravi da bi bil v brezžičnem domačem omrežju - kot je sedaj npr. printer itd (na siolovem ). LP

Omisli si omrežni eksterni disk, ki ga na router priklopiš z omrežnim kablom (tudi WIFI routerji imajo par ethernet konektorjev). Zadeva dela kot urca, uporabljam pa kar Win7 backup za fotke, dokumente in delovne fajle (me je izučilo, ko sem enkrat ob crkovanju diska izgubil cca 3 mesece fotk).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Jaz imam podobno kot predhodnik.
Besedila in datoteke, ki jih pripravim jaz, stalno sinhroniziram na SugarSync (če se kdo ravno prijavlja, naj sporoči, da dobiva malo viška).
Za kopijo celotnega diska pa občasno uporabim Clonezilla in gre vse skupaj na zunanji disk (ki je samo za backup in je stalno odklopljen).

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz uporabljam FreeFileSync (je zastonj).
Imam Netgearov WNR2200 router, ki ima USB vtičnico, kamor lahko priklopiš zunanji disk, ki se potem obnaša kot mrežni disk.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik mafijec pravi:
Hvala za odgovor in nasvet.
Sugarsync mi ne pride v poštev, ker mi je backup "c" particije (le ta mi je pomembna) znese cca 80-90 GB. Pač pa bi želearhivo delati na zunanjem disku (Toshiba 500GB) prenosni, vendar se mi zdi da bi imel problem z načrtovajem arhiviranja. Zato bi mi zelo pasalo če bi lahko dal disk v domače omrežje - preko wifi-ja.

Za backup celotne sistemske particije lahko uporabiš kar backup program, ki je vgrajen v Windows 7.
V Windows 8 pa ga najdeš pod "Windows 7 File Recovery" (uporabi search na metro vmesniku).

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Igrica?

Verzija 3.0 mi je povzročala težave, zato priporočam verzijo 2.0
grims-1.gif