Ker se punci vsak dan nabira kr neki zlo pomembnih podatkov, backup na roke pa vemo kako je
bi rad zadevo nekak avtomatiziral. Ker mi htpc že laufa cele dni, se mi ne zdi smisleno, da še eno električno napravo priklopim, pa seveda so € v igri, kot vedno.
Moje ideje:
1. 5.2" usb disk (ker ne potrebuje dodatnega napajanja) in nek backup program, ki bo sam skrbel za backup
1.1. v njej pc dodatni disk in backup program (1. in 1.1 še vedno je v isti kišti
)
2. v htpc dodam disk, ki bo spet z nekim backup programom sam delal
3. v htpc dam 2 diska, ona vse dela preko mreže in nek program, ki bi na drug disk delal mirror. Tko bi bil disk v njenem pc-ju recimo, da prazen.
4. Kolk zakompliciram, če bi rad imel diskovje iz htpc-ja dostopno tudi od zunaj
(to ni nujno, če se pa da, pa od viška glava ne boli )
Vaši predlogi in izkušnje
?
Moje ideje:
1. 5.2" usb disk (ker ne potrebuje dodatnega napajanja) in nek backup program, ki bo sam skrbel za backup
1.1. v njej pc dodatni disk in backup program (1. in 1.1 še vedno je v isti kišti
2. v htpc dodam disk, ki bo spet z nekim backup programom sam delal
3. v htpc dam 2 diska, ona vse dela preko mreže in nek program, ki bi na drug disk delal mirror. Tko bi bil disk v njenem pc-ju recimo, da prazen.
4. Kolk zakompliciram, če bi rad imel diskovje iz htpc-ja dostopno tudi od zunaj
Vaši predlogi in izkušnje