Babno polje->Mrzla vodica->Jadranska magistrala

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
V naslednjih dneh moram po družbo v Crikvenico. Ker se rad zapeljem malo bolj po neobičajnih poteh, sem gledal cesto mimo Babnega polja, proti Mrzli vodici in nato naprej proti morju.
Se je kdo že vozil tam? Kakšna je cesta?
Saj sicer ne me ne skrbi za drugega, le približno ob dogovorjenem času moram biti dol - če preveč zalutam, me bodo pa tepli
10.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.293
113
Tam je cesta dobra, si pa počasen, ker je veliko ovinkov in kar pošteni govci - Gorski Kotar. Sama Mrzla Vodica je pa zelo lepa, tudi za postanek.

Ko dosežeš podvoz avtoceste se cesta močno razširi in zelo hitro pripelješ na Križišæe, tam si pa tako rekoč že v Crikvenici.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Cesta nikakor ni dobra, no široka je, drugače je pa za vsakim vogalom znak za "oštečen kolnik".
Ogromno je neravnin, tako, da avto kar skače, polno lukenj, imaš tudi en odsek, ki je ovinkast kot cesta za na Vršič. Na splošno je ovinkov ogromno.
Sicer je zanimivo, ampak ne, da bi se pa tam redno vozil na morje. Če greš prvič le pojdi.
Jaz se tam peljem kadar so napovedane kolone, ker ni žive duše in kadar je res vroče. Ker gor se pelješ na cca. 1000 mnv, po gozdu in je prijetno hladno.

Računaj na cca. 20-30 min daljšo vožnjo kot čez Ilirisko Bistrico. Če boš šel mimo ponoči/zgodaj zjutraj bodi pozoren na divjad.

I

Izbrisan uporabnik #488

Letos sem se zapeljal po tej cesti v obratni smeri in cesta je lepa=ok, vendar ožja in precej ovinkasta, proti naši meji je malo slabša, dotrajana, sicer pa brez posebnosti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Cesta nikakor ni dobra, no široka je, drugače je pa za vsakim vogalom znak za "oštečen kolnik".
Ogromno je neravnin, tako, da avto kar skače, polno lukenj, imaš tudi en odsek, ki je ovinkast kot cesta za na Vršič. Na splošno je ovinkov ogromno.
Sicer je zanimivo, ampak ne, da bi se pa tam redno vozil na morje. Če greš prvič le pojdi.
Jaz se tam peljem kadar so napovedane kolone, ker ni žive duše in kadar je res vroče. Ker gor se pelješ na cca. 1000 mnv, po gozdu in je prijetno hladno.

Računaj na cca. 20-30 min daljšo vožnjo kot čez Ilirisko Bistrico. Če boš šel mimo ponoči/zgodaj zjutraj bodi pozoren na divjad.

Čez Mrzlo vodico je ok cesta, ta del o katerem pišeš pa je potem ko prideš izven n.p. proti Čabar-Babno polje.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja mislil sem na odsek Babno Polje, - Prezid - Tršče - Gerovo - Crni Lug. Tega odseka je cca. 30km. Potem je cesta boljša.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hvala vsem. Sem pričakoval nekaj takega in bo ravno prav. Imam nekaj več časa, pa malo me zanima, kako so videti tisti konci.