B2B najem prostorov - beljenje?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Najemodajalec hoče v pogodbi imeti člen, da mora najemnik po preteku najemnine prebeliti poslovni prostor. Zraven tega je že člen, da vso povzročeno škodo plača najemnik, kar mi je razumljivo, beljenje pa pomojem spada pod redno vzdrževanje in ne more biti strošek najemnika?

Poleg tega nepremičninski agent hoče eno najemnino od obeh strani za provizijo, kakšna je situacija tukaj?

Muchas gracias vnaprej in lep pozdrav.
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pogodba generalno je zapis dogovora - lahko tudi enogovora; če se ne strinjaš, pač ne podpišeš.

Praviloma se prostori vrnejo v stanju kot so prejeti - torej prebeljeni če so sedaj prebeljeni, oz. je jasno, da so bili prebeljeni pred kratkim. Enako velja za ostalo stanje.

Kar se provizije tiče pa si to sigurno vedel preden si šel na ogled z agentom in prav za prav kaj te briga koliko vzame nasprotni strani. O tem smo že v eni drugi temi. Zdaj iskat varianto za obit to je nategunsko in verjemi, če se bo agentu ljubilo bo iztožil na sodišču - pa še malo več za obresti.
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ce imas frisno prebeljeno je normalno, da v takem stanju vrnes. Tako imam jaz za stanovanje, ce nimas si izpogajaj brisanje clena ali pa frisno beljenje. Za provizijo se pa meni zdi, da je jaz ne mislim placat, ce nisem jaz najel agencije. V praksi je drugace, ampak ce zadeva ni kot iz pravljice ne mislim placevat.