Avtov na zalogi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Banda. Evo špekulante. Namesto, da bi prodajali po nižji ceni, rajši skladiščijo v upanju, da bo šla prodaja gor in bodo lahko prodali po višji ceni.

Podobno kot z nafto.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
še dobro, da bodo vse prodali
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Tole z Luko nima veliko skupnega. Čez Koper pride v Evropo ogromno avtomobilov in terminal jih je poln tako sedaj, kot v časih cvetoče prodaje. Neprodani avtomobili pa verjetno ne ostajajo v Kopru, ampak na naročnikovem dvorišču.

B.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
te slike so tak tak..... (čuri muri) in nikakor ne kažejo stanja...češ koliko avtov je na zalogi.

V Luki Koper je stalno vsaj nekaj tisoč avtomobilov - ne glede na recesijo...so pač ladjedelnica...in ko pripelje ladja je treba tovor nekam odložiti....torej so temu namenjena parkirišča.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Tako je, terminal je vedno tako poln kot na slikah.

Sicer pa, prodaja se je so Novembra izboljšala.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
168
63
Ko bo terminal poln in bodo ladjarji morali čakat z avti, ker jih ne bodo imeli kam odlagat, takrat bodo pa tudi cene padle.

lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Ko bo terminal poln in bodo ladjarji morali čakat z avti, ker jih ne bodo imeli kam odlagat, takrat bodo pa tudi cene padle.

lp
Sem prepričan, da če že morajo avtomobili DODATNO stati, potem CENEJE stojijo kje drugje in ne v pristanišču.
In npr. za Koper je bila vedno velika količina avtomobilov v pristanišču.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v stilu 100 novih fordov, zdaj bo nočna akcija (24 ur) za chevrolete z norimi popusti pa še bi se kaj našlo!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Heh, tistih 24h naj si nekam vtaknejo, zarad mene če grejo takoj cu grund.

Lansko leto sem se slučajno oglasil v Oplovem salonu - pač sem delal do večera, se peljal domov in videl reklame. Ker sem bolj impulzivne sorte šoper, sem jim dal v pregled star avto in bil dejansko pripravljen kupit enega najdražjih avtov na ceniku. Dobavni rok 3 mesece bi še nekako požrl, ampak da jim v 12 urah ni uspelo ocenit starega avta oz. niso vedeli koliko mi lahko ponudijo, je pa tu mač. Za kurčevga megana, ki jih kar mrgoli na avto.net! (če že eurotaxa ne znajo uporabljat)

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Heh, tistih 24h naj si nekam vtaknejo, zarad mene če grejo takoj cu grund.

Lansko leto sem se slučajno oglasil v Oplovem salonu - pač sem delal do večera, se peljal domov in videl reklame. Ker sem bolj impulzivne sorte šoper, sem jim dal v pregled star avto in bil dejansko pripravljen kupit enega najdražjih avtov na ceniku. Dobavni rok 3 mesece bi še nekako požrl, ampak da jim v 12 urah ni uspelo ocenit starega avta oz. niso vedeli koliko mi lahko ponudijo, je pa tu mač. Za kurčevga megana, ki jih kar mrgoli na avto.net! (če že eurotaxa ne znajo uporabljat)

si bil slučajno na Ptuju?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
V Kranju. In pazi: avto so najprej za 20min vrgli na dvigalo, 3 mojstri pa so ga pregledovali po dolgem in počez, vključno z računi od servisov.

No ja, sem vsaj prišparal lep kupček €€€. Baje v teh kriznih časih to tudi velja
cool-1.gif

B.