Avtošola KR

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
katera avtošola se priporoča v KR? exoert? BB? kaka druga?

šel bi delat za A, baje cena komplet cca 900 €, imam prave informacije? star sem....dovolj

zaenkrat imam samo B in tisto moped šaro....bi se mi splačalo iti delat morda C, E in A naenkrat? C morda kdaj prav pride...koliko pa je cena za C? kaki posebni zdravstveni pogoji?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Jaz sem A delal pri ekspertu in je blo vredu. Poligon se postavi zasilno pri gasilcih (zraven vojašnice in AMZSja), medtem ko ima BB svoj poligon pri železniški postaji. Imel sem super inštruktorja, pa se žal ne spomnim imena, na njihovi strani ga pa tudi ne najdem. Glede cene bi pa tud moral račune na kup vržt, sem isto že pozabil.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Poligon za gasilci sem že videl, neke stožce postavijo
smile-1.gif

Daj se malo spomni koliko te je koštalo

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Manj kot 900 eur ziher! Tam okrog 500, 600. Sam to sem jaz delal še takrat, ko ni blo treba ogromno ur odvozit. Jaz sem jih mel okoli 13, se mi zdi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
A če je pa 500 potem je pa kar znosno

saj čez palec se jih pa itak vsaj polovica fura brez izpita
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Manj kot 900 eur ziher! Tam okrog 500, 600. Sam to sem jaz delal še takrat, ko ni blo treba ogromno ur odvozit. Jaz sem jih mel okoli 13, se mi zdi.

Kaksne neumnosti spet klanfate. Kot na trznici. Pogovarjajte se vsaj argumentirano. Od lanskega leta naprej je sprejet zakon, ki doloca minimalno st. ur in to je 22. Nima veze za katero kategorijo. Tudi samo za prikolico za kamion C+E ali avtobus D+E.
Sedaj pa telefon v roke in klici malo po avtosolah koliko stane ura.

Zneski, koncnega izracuna bodo priblizno taksni>

A kategorija> 700-900eur
C kategorija>1000-1200eur
C+E> 1000eur (se pravi, ko naredis kategorijo C in placas tistega jurja, pripravi se jurja za prikolico!)
D>1500eur
D+E> 1000eur

In ne, slepanja skozi kartoncke skoraj ni vec, ker je nadzor res hud. Pri zadnjih dveh kategorijah C in D, pristej na koncu se NPK, ki tudi ni vec poceni.

Se nekaj, malce se podvizaj, ker se sprejema zakon, ki bo dolocal tudi tonazo kamiona s katerim delas izpit. Zdaj dobis v roke en jajcek od kamiona s kesonom, ki je malo vecji kombi. Potem bo pa min 12 ton bruto teze, kar pomeni konkretno zverino s katero se bos kar namucil parkiranja v rikverc s prikolico
grims-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

tongue-1.gif

Kdo se fura brez izpita. Malo se jih, ker so danes kazni necloveske. Za info, poklicni voznik izgubi licenco, ko dobi cetrto kazensko tocko (4!!).

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Kaj klanfam? Izpit sem delal par let nazaj (ravno preden se je spremenil zakon) in takrat je blo tko. Zdaj pa ne vem kako je.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Avtošola Prah ima akcijo A za 444 EUR - velja za ure. V Kranju jih ni, se pa za tak denar splača izpit delati v Ljubljani.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

tongue-1.gif

Kdo se fura brez izpita. Malo se jih, ker so danes kazni necloveske. Za info, poklicni voznik izgubi licenco, ko dobi cetrto kazensko tocko (4!!).

mislil sem na motoriste

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Avtošola Prah ima akcijo A za 444 EUR - velja za ure. V Kranju jih ni, se pa za tak denar splača izpit delati v Ljubljani.

no to je pa ugodno
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:

Kaj pa potem še pride zraven od stroškov? B že imam, tako da zdravstvenega pregleda in prve pomoči ne rabim več.

Se da kartončke prenašat med avtošolami (če bi bile slučajno kake komplikacije, da bi težili, da moram še več ur vozit pred izpitom?)