avtosedeži zadnja klop

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
rabim eno manjšo pomoč in sicer

avto od..recimo 94 letnika
do recimo 7 tisočakov
s klimo in abs
4+ vrat
na zadnje sedeže da daš lahko 2 romer kidfixa ali podobno in enega jahača. to je verjetno širše kot trije jahači

odpade
hjundaj, kia, isuzu..in podobno
odpade enoprostroc
verjetno tut SUV ni opcija

možno
dizel z normalnim motorjem in porabo
ali bencinar z velikim motorjem in nizko ceno.

torej recimo A6 z 26 bencinarjem vs laguna dizel je primer izbire.

pogoj, ki je nujen poleg klime in abs je trije otroški na zadnji klopi.

superb tega ne zmore, octavia ne zmore. pasat, golf, a4, kak seat, saab, laguna, megan..kaj gre.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
berlingo je opcija, ker je zadeva precej prostorna. ampak ne iščemo ravno to, torej ej nakup lahko edin zarad cene. s max ni tisto akr rabimo. nočemo enoprostorcev. c5 bi bilo, sam ne vem a so kake težave.
doma sta grand espace, ki zadovolji vse potrebe po družinskem avtu in serija 5, ki zadovolji potrebe po poslovnem avtu. sedaj se rabi nekaj za 20km dnevno, vrtec in nazaj, ali pa za službo, kadar ni poslovnih obiskov in lahko stopiš iz twingota ven.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Saj vem, da ti SUVi ne sedejo, mapak kako multiplo pa le poglej. Dobiš za par jurjev, za kakih 5 pa že ne preveč zgonjenega dizla, z dovolj opreme. Širina noter je za 3 super, dolžina zunaj pa ne pretirana. Po moje bolje kot berlingo (če seveda preneseš obliko)

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
V saaba 9-5 preverjeno ne gre. Moj glas gre touranu 1.9 tdi (+ čip če je premalo).

edit: šele zdaj prebral da enoprostorci odpadejo, torej tudi touran.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Laguna odmisli. Vsaj Laguna III tega ni zmogla. Preverjeno.
Če res gledaš od letnika 94... Ali si se zmotil in misliš 2004? Preveri kateri voz sploh ima sredinski del zadaj opremljen z 3-točkovnim varnostnim pasom... Otrok na jahaču ne more biti pripet samo z 2-točkovnim pasom, ki je v večini primerov za ta letnik statičen (če sploh je).
Prav tako ne morejo biti pripeti Romer z 2-točkovnim ledvenim pasom in še to statičnim...
Passat, Golf, A4 so vsi imeli statični ali ali v najboljšem primeru avtomatski 2-točkovni ledveni pas na srednjem sedišču.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
o nhudo. še kako imaš prav. sploh nisem pomislil. zadaj rabim 3 3 točkovne klasične pasove..no, pa smo omejil izbor.

gledam od 94 dalje..ker eno je recimo a6 94 letnik za drobiž, drugo pa kaj konkretnejšega mlajšega.

pač klima, airbag..če je še kaj varnosti sploh fino..pa meja..5 do 6k.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Megane ima 3 avtomaske varnostne pasove zadaj... Pomembna ni samo over-all širina zadnje klopi pač pa tudi razporejenost zaklopov za varnostne pasove oz. kako široka sedišča so...
Recimo, v Laguna III nisem na zadnji klopi mogel pripeti 2x Nania Topper (16-36 kg) in na sredini Concorde FixMax, medtem ko v Modusu in Cliotu (tudi Storia) naredim b.p., prav tako v Meganu in Scenicu.

Tako da ni vse v širini zadnje klopi...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Z avtosedeži še nimam izkušenj, sploh ne z tremi.

Kar se pasov tiče je res, se mi pa vseeno zdi, da je Megan preozek za tri zice zadaj. Gre za subjektivno mnenje, sem pa imel tako Octavio 1 in 2 kot Megana 1 in 2 (vse karavanske varjante). Kako je z zadnjo izvedenko Megana ne bom sodil, ker je nisem imel.

Octavia je dokaj neugodna, saj *rine* zic proti sredini, in je že sedenje dveh otrok (cc 12 let) v kombinaciji z avtosedežem (MC Tobi) precej neugodno za tistega, ki sedi v naročilu.

Tako da ja, pripomba o postavitvi pasov in zaklepov je velik faktor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, ali imaš kak predlog kako se lotiti projekta

opcija 1 je, d aje avto samo dom, vrtec, manjši skok okoli, ak rpomeni vozi jedina z njenimi 175 višine
druga opcija je, da ga uporabljam jaz, ampak potemje 195 višine in predvsem mala poraba. manj kot GE ali serija 5.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
So na linku za plačat.

Pošlji mi email na ZS, pa dobiš pdf na mail. Pa še obljubi, da boš ti naprej pošiljal pdf, če ga bo še kdo hotel.