Avtoradio Alpine IVE-W530BT - problem pri montaži

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Za začetek lahko preveriš, če je napetost na rumeni/oranžni žici. Rumena je navadno stalni plus. (Lahko da ti je odneslo varovalko).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Si odklopo minus na akumulatorju pred odklopom/priklopom?To moraš obvezno.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ker pogosto pride do kratkega stika, ki lahko skuri elektroniko.Kot da bi priklapljal LCD na PC, kateri bi bil vklopljen.Zaradi velike razlike potencialov (voltaže) pride do preboja nabojev, in tok steče tam, kjer sicer nebi.Ta tok pa je lahko pogubn.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
http://www.wikihow.com/Install-a-Car-Stereo

Google vse ve
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
v avto si montiram ta avto radio:

http://www.online-caraudio.co.uk/shop/multimedia/alpine/alpine-ive-w530bt-double-din-1035438.html

problem se mi je že začel pri sami montaži, ko radio priklopim v avto z obema euro konektorjema se ubistvu ne zgodi nič... radio mrtev... mi zna kdo povedat kaj bi lahko naredil?

motiram ga pa v fiat stilo l.2002
si ga probal ročno prižgat? Kontakt si dal? Pred montažo preveril, če vse klapa 1:1 glede konektorjev?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
nejprej sploh preveri če si žice ki so ločene skp prklopu, pr mojmu alpineu sta mislm da dve taki (rumena in rdeča)

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ker pogosto pride do kratkega stika, ki lahko skuri elektroniko.Kot da bi priklapljal LCD na PC, kateri bi bil vklopljen.Zaradi velike razlike potencialov (voltaže) pride do preboja nabojev, in tok steče tam, kjer sicer nebi.Ta tok pa je lahko pogubn.

no no...sem pomoje več radiev kot ti zmontiral in če se montira samo radio, se res redko izklaplja aku.. sicer odvisno od avtomobila, samo za stilota, po spominu, tega nikoli nisem/nismo počeli..

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Saj ne rečem, da ni razlik med znamkami in modeli in imajo nekateri to porihtano.Samo če nisi ziher ali pa ne veš, verjetno neboš tvegal.Problem je pa sploh, če ne veš, da lahko pride do problemov.
smile-1.gif

Kaka lučka bi morala svetit na radiju če je priklopljen?!Glede na to, da je avtoradio custom oz. aftermarket , ima kot običajno univerzalen priklop tako da dvomim, da je tu problem.Sicer pa je avto italjanski...

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
radio dela, zdej samo finiširam montažo, fiksno kletko morem vzet ven iz avta da dam notri od radia kletko, je pa res da je treba pol avta razmontirat :D

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
končno vse namontirano
smile-1.gif
ker ko dam iz cnverterjem dol videospot iz YT mi ubistvu enih komadov sploh ne zazna, druge mi pa samo predvaja zvok brez slike... piše pa da radio predvaja .avi oz divx format...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz..

Je pa treba opozoriti, da je potreno pogledati, katere žice so kje v euro konektorju. Če fizižno paše konektor skupaj še ne pomeni, da bo delalo
ne-ne-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
To pa drži. Saj sem enkrat nazaj napisal če vse paše 1:1. Če drugega ne, so včasih med sabo zamenjani žici za napajanje in vklop (remote).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Si odklopo minus na akumulatorju pred odklopom/priklopom?To moraš obvezno.

Nea seri. Kaksna razlika med potenciali? Avtoradio je mrtva zadeva dokler ni priklopljen na strom, in ko se vklopi potegne cez minimalno stroma. To bi potem lahko rekel za vsako napravo ki jo v avtu vklopis.

@avtor teme. Poglej ce se pri konektorjema avta in radia ujema napajanje, sicer vidim da je to velik display na radiu ampak vseeno nima to veze da bi bil razpored zic drugacen. Kontakt, pa varovalke preglej. SIcer pa multimeter v roke ali pa vsaj tisto lucko pa probaj ce je strom notri. Aja pa lahko nazaj priklopis star radio da vidis ce ta dela.

Nazadnje urejeno: