Avtomobilska revolucija v Sloveniji

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Podpiram,čeprav vseeno ne vidim nekega hudaga potenciala zmanjšanja lastniških avtomobilov oz.povedano drugače: bi uporabljal za po mestu,vseeno pa bi še vedno imel svoj lastniški avto v garaži za daljše relacije!
Se ljudje v tujini dejansko odpovedo svojemu avtomobilu in funkcionirajo samo s tem sharingom?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
En velik minus vidim pri tem - kako pa prideš DO avtomobila? Peš 10 ulic? Z avtobusom? Potem imaš že strošek busa in najema avta.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
mrežamora biti razvejana, verjetno se bo počasi nadgrajevalo. Sumim pa da, to ni za balkan. še ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Držim pesti, da zadeva res zalaufa.
Definitivno ena od smiselnih poti razvoja.
Tudi jaz.
Ob neki pametni ceni bi ga takoj vzel. Sploh ce bi to bil kot drugi avto v družini in ga ne bi rabil dnevno.
Vendar ce ne bo cena konkurencna taxiju, potem dvomim da bo zlaufalo.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
S kolesom, rolerji, skirojem? Možnosti je veliko. Ravno na dom te tak avto ne bo prišel iskat... Razen če se preseliš nekam v neposredno bližino izposojevalnice.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
To je edina stvar ki še zavira car-sharing, ko bodo na cesti avtonomna vozila bo pa še to preteklost.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ljubljana je premajhna za to. oziroma ima premajhno stanovanjsko skupnost v centru, ki je omejen s prometom ... to pride prav v velemestih, ko te letna parkirnina stane preveč ali v mestih s preobsežno peš cono. pri nas pa stanovalcem na žalost povsod pustijo v peš cono z avtom. pa še parkirnih površin je dovolj, ker se pere denar s parkirnimi hišami, tak da pri nas se ne bo prijelo, sem prepričan ...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
pri nas pa stanovalcem na žalost povsod pustijo v peš cono z avtom.

Imaš kakšen drugačen predlog za ljudi,ki tam stanujejo...recimo da vedno pešačijo nekaj sto metrov od avta do stanovanja,po možnosti še s kakšno dodatno prtljago.pa v snegu,dežju,itd...?
sprasujem se.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Seveda imam: naj se odselijo v predmestje. Življenje v strogem centru ima svoje dobre in slabe strani. Po eni strani imaš večino stvari pri roki, do kafiča imaš samo par korakov, okoli hiše nobenih avto itd...., je pa seveda jeba ker je tvoj avto malo dlje.

Jaz sem strogo za to da se v peč cone dovoli avto samo kako uro-dve na dan za dostavo, ostalo pa ne. Edino tako je to potem res prava "peš cona".

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Seveda imam: naj se odselijo v predmestje. Življenje v strogem centru ima svoje dobre in slabe strani. Po eni strani imaš večino stvari pri roki, do kafiča imaš samo par korakov, okoli hiše nobenih avto itd...., je pa seveda jeba ker je tvoj avto malo dlje.

Jaz sem strogo za to da se v peč cone dovoli avto samo kako uro-dve na dan za dostavo, ostalo pa ne. Edino tako je to potem res prava "peš cona".

Delno imaš prav,se strinjam tudi s tem,da mesto mora imeti nekaj peš con,ampak tvoj odgovor vseeno ni čisto realen...
Problem je samo v tem,da ko so stanovalci tam kupovali stanovanje (oz.tam stanovali že prej),še ni bilo peš con...s temi conami so jih "ogradili" kasneje
smirk-1.gif

Podobno kot bi nekje zgradil hišo,potem bi ti pa čez 10 let v bližini zgradili prašičjo farmo,ali pa kemično tovarno...in nato bi ti nekdo rekel: Odseli se,kdo ti je pa kriv,da imaš hišo v bližini prašičje farme?
evil.gif

Ni isti primer,je pa podoben princip...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Problem je v nasičenosti, kdaj ljudje potrebujejo prevoz? ko gredo V ali IZ službe...ali pa po službi za V ali IZ trgovine. Kar pa večina ljudi naredi "ob enakem času", pri nas. V kakšen NY je drugo, ko mesto živi 24/7.

Da pa bi nekdo kar sredi dneva šel ven in se peljal z avtom pa ni več moderno, se raje gre peš, na kafe, pir, ipd.

Ali pa me bo zoki land presenetil. Jaz edini potencial vidim v reklamiranju na vozilih.