Avtomat za tople napitke

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Nisem prepričan, da spada sem a mode prosim, da zaradi obiska pustijo tu (v "pravem" kotičku v 24h ni bilo odgovora).
Kateri (veliki samostoječi) selfservice avtomat za tople napitke daje najboljšo kavo? Katero podjetje ga postavlja?

Jaz sem pri kavi izbirčen in večina daje ven navaden drek (redek).

Seveda mora podpirati še kak kakav in čaj, saj konec koncev vsi ne pijejo kave.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Ustavi se na Petrolu, stestiraj kavo in če ti bo okus odgovarjal, preberi ime serviserja na nalepki. Kava je Barcaffe, meni je dobra.

Edini avtomat, ki mi je ostal v spominu po kakovosti. Ampak po drugi strani jih tudi koristim precej redko, tko da neko merilo za ponudbo na trgu pač nisem.

B81

22. jul 2007
36.767
10.382
113
Mi imamo Delikomat, ki je pred kratkim kupil eno isto firmo....pozabil ime. Napitki in prigrizki in pijače.

B81

22. jul 2007
36.767
10.382
113
Dobra. 0,30 €.
Boljša, kot od Insere, ki smo jo imeli prej.
Edino prigrizki so dragi, Kinder Bueno je 0.80 €.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Da še tukaj dodam, morda bo res več obiska.

Katere kavomate priporočate za v pisarno.
Pogoj je prava kava (ne kavne kapsule), enostavno čiščenje.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Petrolov ima mlinček za kafe. Tako da ne vem kje bi dobil takega. Bi bil pa bomba :p

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
V firmi imamo DeLonghi mašino, vsuješ notri kavo v zrnih, jo sproti melje. Opcijsko lahko notri vržeš tudi vnaprej zmleto kavo (po posameznih porcijah (!), če kdo hoče recimo de-caf. Na ročki za paro lahko pogreješ mleko (če si kdaj delal v lokalu, znaš), zna tudi vrelo vodo čez spuščat in si narediš čaj. klik

V tank daješ vodo, na vsakih n-kav moraš izpraznili posodico z uporabljeno kavo. Enkrat na "vsake toliko" je treba seveda oprat pladenj, odvisno, od uporabe in zagonov (ko se prižiga/ugaša spusti čez nekaj vode, če imaš stalno podstavljeno eno skodelico da se ti voda ne nabira v pladnju je kul
smile-1.gif
). Pa mislim da nekje 1-2krat na leto hoče, da mu odsraniš vodni kamen (opozori z eno lučko), to ti vzame kake pol ure, ampak vse naredi sam... Meni se to zdi preprosto vzdrževanje?

Lp
Peter

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, za moj okus je tudi pertolova avtomat kava umetna... ne vem, a je notri presladko mleko, ali,... ampak ima malo "umetnega" priokusa. Ne rečem, tudi meni je petrolova najboljša od avtomat kav.

p.s.: če si dejansko mislil odgovorit meni, prej poglej mašino z linka...
rolleyes-1.gif
(koncept je isti kot v kafiču, samo da ne rabiš nič narest sam...)