Avtokros Tunjice 2008

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Se strinjam ...
uf-1.gif

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Še par mojih fotk od včeraj. Škoda edino, ker je varnostnik ni dovolil da stojimo na lokaciji, kjer sta posneta 3 in 4 slika ( lani je blo tam tolk ljudi da si komaj zraven prišel ) in sem pol slikal čez te grmičke, ker drugje sploh ni bilo prostora da bi prišel zraven.

Je pa tudi mene razjezilo, da so bile med vsako vožnjo predolge prekinitve, lahko bi vsaj kakšnega z 4kolesnikom gor spustil da bi imel vsaj kaj za videt.

0.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.710
77
48
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Včeraj je bil v Tunjicah avtokrosu za Odprto prvenstvo Slovenije... nekaj fotk je na blogu.
Kern (bugy številka 3) owna. Tista slika k je 1m v zraku pa sploh. Jo lahko prosim nalepiš nekam v malenkost večji resoluciji?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Malo sem preuredil barve (White Balance), jo drugače obrezal in postavil sem. Klikni nanjo in bo večja.

Če jo potrebuješ za kaj resnega, pa povej, da jo bolj speglam (recimo odstranim šum ...).

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Tisto zavlačevanje ni bilo namerno in se je vleklo predvsem zaradi funkcionarjev športne zveze, katerim pravila ki so jih napisali niso bila čisto jasna in so tam razščiščevali pojme. Naslednja dirka Tunjicah bo še bolj spektakularna in upajmo da bo takrat teklo brez nepotrebnih zapletov.
Štirikolesnikov ni bilo zato ker organizator odgovarja tudi za njihovo varnost, vsi pa vemo da se kaj hitro lahko naredi nesreča, katere pa ne potrebujemo pri že tako rizičnem športu, zato so bili na izvozu iz proge modelčki 1:8 in 1:5 na bencinski pogon, ki so bili ravno tako ali še bolj zanimivi za ljudi kot štirikolesniki, predvsem pa manj stresni za organizatorja. Je pa res da tudi ti modelčki med prekinitami niso smeli na progo, ker se ni vedelo koliko časa bo prekinitev trajala.

Sem pozabil povedati še to da je bila ena prekinitev tudi zaradi zagretega fotografa, ki ni hotel zapustiti nevarnega odseka, ja ravno tam kjer nastajajo najbolj hude fotke je tudi najbolj nevarno in ne boste verjeli, organizator odgovarja tudi za varnost fotografov. Akreditacije ni problem dobiti, nekaj dni pred dirko zaprosiš za akreditacijo preko spletnega obrazca na www.asc-mustang.com, če je ne boš dobil se obrni name pa bomo nekaj zrihtali.

Had vidim da si hodil tam okoli mene (štart), škoda ker te nisem spoznal.

Še to, očitno ne poznaš najbolj tovrstnih dogodkov, letos bo v Tunjicah še ena tekma. Kot sem prebral v tvojem blogu pišešm da je vsako leto prisoten prah. No temu ni tako to je v Tunjicah bolj kot ne izjema kot pravilo in tekmovalci in organizator si kar oddahnejo ko vidijo da bo prah, saj prah lahko nekako zmanjšajo z polivanjem proge, blata, ki je navadno spremljevaec tekem v Tunjicah, pa pač ne gre odstranjevati. Tudi dirke v Tunjicah segajo v leto 1983, sicer pa te zanima oziroma če pišeš o zgodovini tunjic bi bilo fijno da bi si prebral zgodovino tunjiške proge ki je napisana na njihovi strani.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Glede na zavlačevanje sem imel tudi sam nekaj pripomb. Glede na to, da sem Tunjičan in avtokros (in fotografiranje) vsaj malo poznam, sem si drznil omeniti, da se je vse skupaj res preveč vleklo. Jasno mi je, da je časovnica pripravljena vnaprej in da moštva potrebujejo nekaj časa, da pripravijo vozila. Vendar je bilo vse skupaj res predolgo. In to ni samo moje mnenje - takšno mnenje je delilo zelo veliko obiskovalcev. In teh je bilo letos nekoliko manj kot lani.
Sicer pa - kapo dol organizatorjem, saj je za njimi zelo veliko dela, ki so ga dobro opravili. Le zadeva naj hitreje poteka.
Kadi se pač takrat, ko je suho in prašno. Polivanje je precej redko, pa vendar prav moti predvsem voznike in fotografe. Drugih pač ne. Je pa zanimivo tudi v blatu, samo kaj, ko nekateri ne prilezejo v klanec
evil.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja, kaj res misliš da se je namerno zavlačevalo. Verjami mi da je bila huda živčna vojna za organizatorja ravno zaradi tega. Sam sem bil v središču dogjanja "za kuliso" in verjami da je padla marsikatera huda zarad tega ker se nekaterim, ki nimajo nič z klubom oranizatorja, ni nikamor mudilo pri reševanju komplikacij.Zgoraj sem ti tudi napisal zakaj se je zavleklo.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Kar zadeva fotografiranje - imel sem akreditacijo in tam v tretji in četrti točki lepo piše, da sam odgovarjam za morebitno sranje ...
Je pa lepo, da organizator poskrbi za varnost, če kdo tega ne upošteva - tudi sam bi naredil tako. Ampak to sploh ni problem.
Dve stvari sta sitni:
- časovnica je relativno razvlečena (že prej sem napisal, da delno tudi razumem kako zadaj poteka (boksi, servisi ...)),
- na zadnji dirki se je na določenih delih zelo zavlačevalo - po mojem mnenju sicer ne namerno, vendar so bili ljudje naveličani. Ali je bila težava v organizaciji ali slučajnem sporu, žal ne vem.
To je le dobronamerna pripomba, saj si vsi želimo, da bi bil avtokros v Tunjicah še boljši in še bolj zanimiv.
Na naslednji dirki lahko spijeva kakšno
nahrung002.gif
pa bo.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Car potem pač ne hodit na avtokros dirke, da slučajno ne boš preveč razočaran, ker se kaj hitro lahko naredi kakšna nesreča zaradi katere je potrebna tudi daljša prekinitev da se popravi proga.

Krava, komot lahko pivo spijeva PO dirki, kajti žal med samo dirko je alkohol strogo prepovedan vsem, ki sodelujejo pri organizaciji.

Kar se tiče tistega kar ti piše da sam odgovarjaš.... ja fino naj kar pri tem ostane da tako misliš in nikar ne sprašuj kakšnega odvetnika kako je z tem "lastna odgovornost" členom. Poleg tega tukaj ni samo materialna odgovornost, moralna odgovornost mislim da je večja kot materialna poleg tega, dobi proga pečat "ne tja hodit tam so zadnjič enega v smrt povozil".

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Krava, komot lahko pivo spijeva PO dirki, kajti žal med samo dirko je alkohol strogo prepovedan vsem, ki sodelujejo pri organizaciji.
Kar se tiče tistega kar ti piše da sam odgovarjaš.... ja fino naj kar pri tem ostane da tako misliš in nikar ne sprašuj kakšnega odvetnika kako je z tem "lastna odgovornost" členom. Poleg tega tukaj ni samo materialna odgovornost, moralna odgovornost mislim da je večja kot materialna poleg tega, dobi proga pečat "ne tja hodit tam so zadnjič enega v smrt povozil".

Videl sem, da si bil tudi preveč zaposlen za pivo
evil.gif
sem pa občasno poškilil na tvoj zaslon. Po tekmi pa ni problema.
Kar zadeva moralno odgovornost, se pa strinjam - kot sem že prej napisal, bi sam ravnal enako.