Avtogeni trening

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Jaz sem kako leto hodil 1x tedensko na vodene "delavnice" v sklopu sluzbe... dejansko sem od tam sel sproscen.... Res pa je da potem nikoli nisem sam prakticiral zadev ki smo jih tam poceli (pa ne bi skodilo). kar se stresa tice zadeva deluje - gre pa pac za vaje (dihalne itd) in ni neke visje sile vmes.

Morem enkrat doma mal ponovit kar smo poceli

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Aha, "avtohipnoza", stanje globoke umirjenosti...ki ima lahko tudi čist kontra učinek
grin1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Glede AT bi rekel takole. Fino je imeta koga, ki te vodi preko, da lahko dosežeš sploh avtogeno stanje. Sicer zadeva izgleda izredno preprosta, vendar še zdaleč ni tako.

@Denis, lahko ga ima, če ga narobe izvajaš, lahko pa prinese obilo dobrega, kakor je prinesel meni, ubistvu je nekaj najboljšega, kar lahko dobiš v 15 min
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.570
4.491
113
49
Na sončni strani ALP
Jst sem pri AT odplaval globoko v situacije, ki mi povzročajo stres in mi ni bilo všeč.

Boljša mi je aktivnost v naravi / gozdu (sprehod, mirovanje, lahkoten tek in ko sem res besen hiter tek) in poleg predihati pljuča.
Dosti lažje sem predelal in popredalčkal dogajanja, ki me "stresajo".

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Jst sem pri AT odplaval globoko v situacije, ki mi povzročajo stres in mi ni bilo všeč.
.

Tole mi ni ravno jasno, kako lahko odplavaš v take situacije, če je ravno poanta AT v tem, da se odlajiš od vsega.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.922
-8.638
113
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
.

Tole mi ni ravno jasno, kako lahko odplavaš v take situacije, če je ravno poanta AT v tem, da se odlajiš od vsega.
Recimo da si nismo glih vsi identični in zato ni nekih univerzalnih pravil glede tega.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Z dihanjem se da spraviti v različna stanja. Tudi s topotanjem
smile-1.gif
. Je pa pomembno, da je to nek proces in ne da kar na suho na polno dihaš ali topotaš, ko konj. Vsak pa ima svojo zgodbo in to se potem manifestira različno.