Avtodom kot mobilna pisarna na podjetje

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdravljeni!

Ima kdo idejo, je to mogoce speljati? Niti se mi ne gre za kake kilometrine in podobno, rad bi samo nakup in vzdrzevanje opravil na firmo ..no in zadevo dejansko tudi uporabljal
smile-1.gif
.

Bi pa zadeva bila v pogonu celo leto.

Ce ima kdo informacije iz prve roke, mnogo hvalezen.

LP

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz sprasujem glede davcnega vidika, izbira dejanskega plehovja ni problem
smile-1.gif
.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jaz sprasujem glede davcnega vidika , izbira dejanskega plehovja ni problem
smile-1.gif
.
Tukaj potrebuješ dobrega davčnega strokovnjaka, ki ti bo svetoval GLEDE NA TVOJO SITUACIJO. Karkoli drugega je samo in zgolj nakladanje.
Da razložim na kratko:
- računovodja, ki ima vse stranke v LJ bo pred davčnim težko ''zagovarjal'', da avtodom nujno potrebuje za delo
aplauz.gif

- fotograf, ki potuje po svetu in fotografira sončne vzhode in te fotografije mastno prodaja naprej, verjetno ne bo imel nobenega problema zagovarjati, da je avtodom za njega nujno potreben oz. celo stroškovno smiselna alternativa, saj bi ga letalske karte, prenočišča, itd. več stali kot pa avtodom. Torej je tudi za ''državo smiselno'', da ima avtodom, saj pobere več davka od dobička.
grin1.gif

Torej na kratko: na pamet odgovor ne gre, vsekakor pa NE pomeni, da bo ZATE ustrezen.
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.596
1.203
113
Celje
Kot je MTL napisal. Malce odvisno od posla. Ta "moj" popravlja dvigala in ima stranke po celi Sloveniji. Kolikor se spomnim je moral pri vračilu davka neka dodatna pojasnila dajati.

Zate pa ne vidim problema. Delaš "internetne" zadeve in pač nimaš pisarne. Danes si v Celju, jutri v Beogradu, naslednji teden pa v Španiji.
Edino kakšna boniteta bi znala te doleteti, ker bi ti dejansko živel v njem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Če je zadeva dejansko poslovno ustrezno ''utemeljiva'' ni potrebe po nobeni boniteti. Saj se bo uporabljala le za poslovne zadeve, a ne?
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kupiš V brabus business, ti noben ne more srat.
Beri moj zgornji odgovor.
Takšen (kot je tvoj) odnos te ponavadi pripelje do lepe kazni in ustrezno naknadno obračunanega davka na dobiček z zamudnimi obrestmi vred. Pri s.p.-ju pa še ustrezno dodatno obračunani prispevki, tudi z zamudnimi obrestmi. Seveda, ko te davčni obišče.
Do takrat so pa take osebe običajno polne samega sebe in svojo pamet razglašajo daleč naokrog, da še koga drugega potegnejo v svoj drek. Samo v vednost.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.596
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če je zadeva dejansko poslovno ustrezno ''utemeljiva'' ni potrebe po nobeni boniteti. Saj se bo uporabljala le za poslovne zadeve, a ne?
Citat:

Že, že zadeva bi se verjetno res uporabljala za poslovanje kolikor poznam uporabnika. Ampak zvečer nebi šel domov, ampak bi kar v pisarni prespal. Tu pa ne vem več ali bi šlo brez bonitete.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
ne vem no, vmoji bližini so v zlatih časih ( ne zdaj ko je vse v kurcu) vsi privatniki in dooji imeli še avtodome postrani na firmo. Pa nikome ništa. Pod kaj so jih vodli nimam pojma.

Drugače pa, z nekim business avtom itak ne boš familije vozil na morje ali.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.913
113
v lokalni ostariji
imeli so "najem vozil" pa so jih "rental" ampak najbrž ne vsi... edino če so v gostilni izvedl da se to "splača".
kupiš avtodom na firmo, firma ga vzdržuje ti ga pa daš v najem samemusebi (ali ženi)...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
[]
Že, že zadeva bi se verjetno res uporabljala za poslovanje kolikor poznam uporabnika. Ampak zvečer nebi šel domov, ampak bi kar v pisarni prespal. Tu pa ne vem več ali bi šlo brez bonitete.
Kot sem rekel, če gre za ustrezno utemeljeno poslovno uporabo, recimo službeno pot, potem ni bonitete, tudi če spiš v njem.
Glej na to isto kot, če si na službeni poti in greš v hotel. Tam spiš ''izven službenega časa'', pa je strošek hotela vseeno davčno priznan strošek
wink-1.gif
.
Kot zapisano v prvem postu: ključna je utrezna utemeljitev poslovne potrebe in poslovne uporabe. Zato se včasih splača tudi plačati kakšnega stručkota za dober nasvet.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne vem no, vmoji bližini so v zlatih časih ( ne zdaj ko je vse v kurcu) vsi privatniki in dooji imeli še avtodome postrani na firmo. Pa nikome ništa. Pod kaj so jih vodli nimam pojma.
Vse se da. Dokler te ne dobijo ali pa podkupnina ali pa alkoholikov post... Načinov je milijon, jaz sem pisal, kako zadevo popolnoma LEGALNO speljati.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Drugače pa, z nekim business avtom itak ne boš familije vozil na morje ali.
grin1.gif