Avtocestni kaskaderji

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.139
14
38
Čudi me, da mati narava ne poskrbi za take. Sicer pa tista iz Kozarij je tipična. Si na prehitevalno vključevalnem pasu in bedaki iz voznega začnejo takoj rinit vate, pospeševanje, izraba celega vključevalnega pasu jim je španska vas.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Tile prvi dve se pač zgodita, človek kdaj tudi kaj prezre. Pa tista na koncu kolone tudi. To se bo vedno dogajalo. Če odmislimo ostale (razna ustavljanja v tunelih ipd) mi je bolj zanimivo to, da sta obe prvi nesreči neposredna posledica neobvladovanja avta, nekaj, kar bi trening varne vožnje lahko preprečil. Ker tole opletanje levo desno je samo vozniško neznanje.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Vprašanje koliko je tisti pri naletu sam kriv. Enega retarda ima na zadnjem odbijaču nalimanega, drugi pa pred njim muti po dveh pasovih.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.927
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tile prvi dve se pač zgodita, človek kdaj tudi kaj prezre. Pa tista na koncu kolone tudi. To se bo vedno dogajalo. Če odmislimo ostale (razna ustavljanja v tunelih ipd) mi je bolj zanimivo to, da sta obe prvi nesreči neposredna posledica neobvladovanja avta, nekaj, kar bi trening varne vožnje lahko preprečil. Ker tole opletanje levo desno je samo vozniško neznanje.

kak je možno da avto z esp tak nosi sem pa tja?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.927
113
40
MB
ne vem če obstaja passat prejšnje generacije brez esp
confused-1.gif
videl ga še nisem

mistique

Guru
16. jun 2009
14.105
1.883
113
Emona / Carnium
Tudi pri ESP-ju moraš znati reagirati. Mene je (v kombinaciji s prisebnostjo) 1x rešil gotove totalke (pleha in verjetno tudi glave).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tudi sam nisem prepričan za Passat-a, vem pa da so nekateri začetni Golfi prišli samo z ASR, ESP je bil za doplačilo, morda je bila podobna deželna oprema tudi za Passata. Kasneje so to pri Golfu popravili.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
A niso nekateri imeli samo ASR? ESP je kasneje prišel serijsko.

Saj je DPF tudi brez veze, če ne dela kak senzor, se varovalka ven vzame, pa je stvar urejena.

eni so
stupid-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Vprašanje koliko je tisti pri naletu sam kriv. Enega retarda ima na zadnjem odbijaču nalimanega, drugi pa pred njim muti po dveh pasovih.
Točno to! Si ga vidu kretena nalimanega na rit. Ne, to ni nesreča, to je kaznivo dejanje ogrožanja varnosti, ki se je tudi dejansko udejanilo. Ampak to dopovedat vesoljčkom, je kot bi govoril kometu. Tu pomaga samo advokat in zasebna tožba.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Ravno danes sem imel takega idota za menoj, če bi upal, bi mu tako stopu na bremzo da nebi nič ostalo od tistega bavarca. To dejansko vozijo par cm za ritjo....nimam pojma kaj jim gre po glavi
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ker tudi elektronika ne more nategnit fizike ...

kak je možno da avto z esp tak nosi sem pa tja?