Avtoceste in regionalne ceste v tujini

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

S čim si pomagate na potovanju z avtom z avtokarto, prej narišete načrt, garmin, kako drugače.
Ali se vedno držite samo AC ali tudi stranskih cest.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
GPS navigacija.
Če je le možno in imam čas, se izogibam AC. Tako bolj začutiš utrip države in nekatere te lahko zelo prijetno presenetijo (npr. Italija).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Preko viamichelin.com - sprintam si zemljevid in opis poti (vsaj tisti del, ki je bolj zapleten - recimo v centru mesta).

Kupil sem sicer Nokio E71, da bi imel GPS, ampak je Garmin popolnoma ''neuporaben'', ker mi v dnevu ali dveh sprazni baterijo. Da bi si ga vsakokrat na novo pred potovanjem gor metal, pa se mi res ne da.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jaz bi rad prišel v Benetke po stranski poti, ker bi rad videl mal tiste naselja, mesta.
Sem pa tudi gledal preko spleta na googl maps pa bi se pomoje kaj hitro zgubil oz.zašel in s tem zapravljal dragoceni čas.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Google maps ni za to, uporabi viamichelin. Imaš zelo podroben opis poti, recimo ''na tretjem semaforju desno'' ipd.

Škoda edino, da nimajo več Microsoftovih satelitskih posnetkov, ki so bili dooosti bolj podrobni kot Googlovi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odvisno kak garmin si privoščiš! Rečma pa 200 evrov, ker se ti ta denar če se veliko voziš po tujini hitro vrne.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Legalno je še dražje kot kupit navigacijo, kjer dobiš naložen/priložen določen zemljevid in posodobitve nakaj časa (največkrat 2 leti).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne vem tega še nisem poizkusil. Garmina prižgem pa gasa, čeprav zadnje čase si ga prižgem šele ko pridem do mesta in da me vodi po ulicah.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Papirnata avtokarta, gledanje tabel (ja, folk tega sploh ne zna) in to je to. Za kake podrobnosti si pa prej sprintam iz viamichelin ali pa Google Maps.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Odkar imam Nokio E71 uporabljam le še Garmina na njej. S stalno prižgano navigacijo in ekranom pri navigiranju, mi na poti do npr. Muenchena ali Verone 'požre' pol baterije, kar mi je čist ok. Je zelo natančen in brez njega po tujini ne vozim več; pa tudi pri nam - npr. na zadnjem izletu po Prekmurju.

Probaj najti točen naslov iz prve v Veroni, po papirnati karti
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Moraš dobiz pravo verzijo Xt pa ne prazni batarije aja pa gps signal moreš met izključen ko programa ne uporabljaš!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Probaj najti točen naslov iz prve v Veroni, po papirnati karti
grims-1.gif
Najdem naslov pa iz druge. Nisem ravno preveč izgubljen, poleg tega pa se premalo vozim po tujih mestih, da bi res to rabil. Večina ima Garmina zato, da se pelje iz Ljubljane v Maribor. Hvala, ni treba.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
To imaš tolažbo ali izgovor da še nimaš navigacije? Sam sem sicer pri kartah in orientaciji po njih velemojster, ampak 2x2m karta vs navigacija na šajbo napopana? ne se zajebavat
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Prej preštudiraš pot. Če greš recimo iz Slovenije v Val Thorens na smučanje, je navigacija čisti nesmisel, če znaš namesto na navigacijo pogledati za 5 minut v karto pred odhodom, pa še dvakrat poškiliš na vmesnih postojankah. Pa seveda, da znaš gledati znake. Se že dogajajo nesreče, ko folk v rondoju zavije levo, ker tako pravi GPS naprava.

Saj hudiča, še par let nazaj, kako pa se je neki potovalo brez GPS-a?
sprasujem se.gif