Avto visi v levo

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Zakaj mi avto na eni strani visi nižje k tlemi kot na drugi. Ni dosti opazno ampak po problemih s podvozjem, zamenjal roko, končnike, še vedno ni dosti bolje. Na levi strani mi visi za približno 2cm nižje kot na desni strani. Ne govorim relacija spredaj - zadaj, pač pa voznikova - sovoznikova stran.

confused-1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ali je možno, da je amortizer? Če spusti, se kakšno olje vidi ali kako? Zdaj je avto itak tako umazan, da je vse črno tam okoli. Se amortizerje tudi menja v kompletu?

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Vidi se da je mastno. Amortizer se menja v kompletu, lahko pa se tudi obnovi. Mogoče je amortizer spustil zaradi menjave vzmeti.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
To je res. Doma nam je pred leti na Corsi spustil zadnji amortizer in je bilo precej vidno da avto visi na stran. Po menjavi obeh amortizerjev je bilo pa spet o.k..

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Zakaj mi avto na eni strani visi nižje k tlemi kot na drugi. Ni dosti opazno ampak po problemih s podvozjem, zamenjal roko, končnike, še vedno ni dosti bolje. Na levi strani mi visi za približno 2cm nižje kot na desni strani. Ne govorim relacija spredaj - zadaj, pač pa voznikova - sovoznikova stran.

confused-1.gif

najprej zamenjaj mehanika.

ker da se mores ti s tem ukvarjat, medtem ko je on imel ta avto na servisu na dvigalu, razstavljenega, je mal cudn da ni nic opazil.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.285
4.109
113
No meni je pred desetletji zmrznil amortizer na Puntotu . Ja prav ste prebrali . V glavnem batnica ni bila več 100 % tesna in se je voda pomešala z oljem in ob mrazu je vse skupaj zmrznilo. Amortizer je na luknjah nabilo noter narazen pa ni več šel .

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Nisem mehaniku še nič rekel, ker je vikend. Je pa pooblaščenec. Nočem povzročati hude krvi in tožariti vsepovprek, ker lepa beseda lepo mesto najde. Me je zanimalo, če je to kakšna klasična napaka, ki je posledica tega in tega ter, da bo dokaj enostavna zadeva. Vidim, da se zna zakomplicirati.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Amortizer je na luknjah nabilo noter narazen pa ni več šel .

Meni nabija na vzboklinah! Po luknjah se avto pelje kot nov, ko je vzboklina pa kovina na kovino tolče.