AVTO V GARANCIJI / KAM K LIČARJU

china

Zelenc'
19. feb 2014
11
0
1
Prosim za nasvet.

Zanima me, ali moram avto, ki je nov, torej še pod tovarniško garancijo, obvezno peljati k ličarju na original (Citroen) servis. Od znancev (vseznalcev
bonk.gif
", da le te ne more uveljavljati.
Povedali so mu, da bi tudi ličarska dela moral opraviti pri original servisih.

Ker so meni popraskali celo desno stran in si torej želim, da je delo res narejeno, kot se šika. Na servisih (original) pa vemo, kako delajo...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.013
183
63
Normalno, da če hočeš uveljaviti garancijo, moraš avto peljati na pooblaščeni servis - v tvojem primeru na katerikoli pooblaščeni Citroenov servis v Sloveniji.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik china pravi:
.... Na servisih (original) pa vemo, kako delajo...

Noja... salabajzerje imas tako med pooblascenimi servisi, kot tudi med nepooblascenimi... in glede garancije je verjetno bolje, da je narejeno uradno na poblascenem servisu... Bo manj komplikacij in dokazaovanja ob morebitnem uveljavljanju garancije...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.620
113
še v SLO - ampak komaj
Kaj sploh sprašuješ - Garancijsko knjižico v roke in beri.

Recimo primer za Peugeot - primer za Citroena ne najdem na www je pa 99,9999% smiselno enako. Beri 8 in 9 stran.

Poenostavljeno - pogoj za uveljavljanje garancije za prerjavenje so redni in potrjeni kontrolni pregledi, ter da so morebitna popravila narejena po navodilih proizvajalca in pri pooblaščenih delavnicah. In da je popravilo ustrezno dokumentirano.

Po domače - k uradnemu servisu in zahtevati ustrezne vpise - ali pa pozabi (ti in vsi naslednji lastniki) na garancijo za prerjavnje.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.006
976
113
Pred leti semimel eno nezgodo in avto je bilo treba barvat,ker je še bil v garanciji, sem od zavarovalnice zahteval , da gre k poblaščencu.....
No , zadevo so tako kvalitetno naredili , da so potem še 2 moral popravljat(najprej po 2 letih, potem pa zopet po enih 2 letih)...v tretje je bilo narejeno OK......je pa res , da niso nič kompliciral ko so videli lastno šalabajzerstvo, in tudi nadomestni avto so dali brez, da bi jih kaj vprašal.