Peugeot 508 SW, 1.6 HDI. Zadnje čase se mi pojavlja precej moteča zadeva in sicer, avto v prostem teku trese. Torej ne vem kako naj opišem, skratka, ko sem avto kupil (5 let nazaj, 150K km) je bil avto v prostem teku tako miren, da si dejansko težko čutil, če je sploh prižgan. Sedaj, ko ga prižgem in ko je v prostem teku čutim tresenje, se pravi avto ni miren, in te vibracije čutim dejansko v vseh kocinah ko primem volan. Sicer s prostim očesom se ne vidi, ker ni tako očitno, se pa čuti. Sicer se je v 5 letih marsikaj zamenjalo, injektorji, nazadnje tesnilo glave. Servisi so redni. To tresenje nekako čutim od menjave tesnila, nisem pa prepričan, če se je to pojavilo ravno po zamenjavi, mogoče nekoliko kasneje, nisem zihr. Tudi ko speljem se pri nižji hitrosti čuti to tresenje, medtem ko pri višji hitrosti potem tega ni več zaznati. Velja omenit, da je tudi sklopka že v zadnjih vzdihljajih ampak ne verjamem, da je lahko problem v tem. V kratkem grem itak k mehaniku, da mi menja tudi tesnilo na pokrovu (ni mi jasno da mi tega niso menjali hkrati s tesnilom glave), ker mi olje teče po vroči mašini in mi na daljši turi cel avto smrdi po olju. Vem da PSA-ji tega kova niso predvideni za 270K km, zato bom verjetno letos avto menjal, bi pa vseeno rad to porihtal, če ne bo prevelik strošek. Kakšna ideja, kaj bi lahko povzročalo to tresenje?