Avto recesija

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Vse skup se mi zdi da se jim delat več ne ljubi. Torej pred cca mesecem je kolega naročil novega cadiya WV hotel je tisto osnovno opremo plus klima in rdeča barva, čakalna doma dobra 2 meseca!
bonk.gif
Danes mi kolega v LJ razlaga, da sta s punco včeraj plačala polog za novefa megana, vzela nek standardni paket (lita felgne...) čakalna doba spet dobra 2 meseca! Kaj nihče več avtov ne dela? Pravijo da je avtov ogromno na zalogi, no za občutit tega ravno ni! Razumem neko čakalno dobo če imaš res posebne želje, sam to so čisto normalni avti!

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Proizvodne linije se ustavljajo za nekaj časa in to povsem. Posledično kar ni na zalogi, si ga nafukal. Je pa problem za fabrike, da je preveč tega na zalogah. Seveda, ko si nekaj zmisliš, pa je treba reč naštancat. Zaradi tebe, pa ne bodo ustavljene linije zakurblali, pa če se na trepalnice postaviš.
wink-1.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
In smo v začaranem krogu. Oni ne ustrežejo tvojim željam in ti kupiš avto druge znamke.
grims-1.gif
Kriza se še poglobi, ker so izgubili še enega potencialnega kupca.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne saj zaradi mene ne rabijo kake linije zaganjati, sploh ne kupujem avta! Sam ta dva avta sta iz popolne serije nič posebnega razen barva na cadiju rdeča, to je bil edini pogoj poleg klime, torej popolnoma normalen avto. Reno pa tut sta vzela ne paket, ki jima ga je ponudil prodajalec tut nič posebnega! Drugače, pa imajo bavarijo, ki bi jo imel v salonu oin je takoj dobavljiva mi je rekel trgovec danes!
evil.gif
Sam jaz trenutno ne kupujem!

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Glej, proizvodnja avtomobilov se ne planira iz danes na jutri, ampak cirka 2 do 3 mesece naprej, odvisno od znamke.

Pri premium znamkah je to že klasika, da čakaš na avtomobil po želji 2 do 3 meseca. Sedaj v času krize je čakalna doba nekaj daljša, kot je bila prej.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Jaz sem tudi čakal cca 2 mesca na golfa 6. Seveda sem si izbral dodatno opremo individualno, torej tisto, ki sem si želel.

Lahko pa bi kupil Golfa iz zaloge, le da ni bilo nobenega takega, ki bi mi ustrezal.
smile-1.gif

Lahko vprašaš Berus d.o.o. če imajo še tega

Caddy 4 motion. Meni so ga dali za par dni na testno vožnjo, ko sem čakal na Golfa. Moram rečt, da sem se težko poslovil od njega.

Če boš rabil popust, se obrni name.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Nop mora bit rdeče barve. Je pa že naročen in kak mesec bo še treba počakat!

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Res zanimivo, da se tako dolgo čaka. Na vsakega novega, ki ni na zalogi se praktično čaka 2-3 mesce.
Se pa pri prodaji precej pozna - klik za statistiko

Prodaja v SLO
Mar 08 - 6643
Mar 09 - 5360

Kriza je sigurno, ker -20% ni kar tako. Zakaj je kljub velikim zalogam še vedno treba tako dolgo čakati pa je dobro vprašanje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Res zanimivo, da se tako dolgo čaka. Na vsakega novega, ki ni na zalogi se praktično čaka 2-3 mesce.
Se pa pri prodaji precej pozna - klik za statistiko

Prodaja v SLO
Mar 08 - 6643
Mar 09 - 5360

Kriza je sigurno, ker -20% ni kar tako. Zakaj je kljub velikim zalogam še vedno treba tako dolgo čakati pa je dobro vprašanje.

Seveda pada prodaja, saj jih ni! Kak so vodeni avti v statistiki ko se prodajo, al ko se naročijo in plača nek del?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Verjetno je res v barvi, ker oprema je popolnoma klasična. Čudno, da nebi nobenega naredili v rdeči barvi ampak tak pač je. Sam renault pa nima prav nič posebnega niti barve ne bo pa neke modre barve, ker se jima je dopadla, pa še trgovec je potem rekel, da bo ta barva najhitreje dobavljiva.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Saj pred enim letom ni bilo veliko drugače, vsaj pri oplu.
Pogoj je bil dizel z bolj osnovno opremo, ostalo pa je bilo "fleksibilno"
in v treh salonih niso imeli avta, za katerega bi rekli pejte plačat nalog in vas avto čaka... povsod so bili mesci v igri....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Mi smo citroena dobili v 2 dneh pred 3 leti. Se pa spomnim časov, ko smo kupili lado rivo (sicer ne vem točno koliko let nazaj) vem pa, da smo jo plačali takoj dobili pa po 13 mesecih!
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Avto ti morajo (v kolikor ni v salonu ampak nekje na skladišču) tudi dekonzervirati. In ti pobere cel dan, ker se sigurno nihče ne ukvarja samo s tvojim avtom (če ne kupuješ ravno v AH tipa Real potem ti je jasno da ni delovne sile na čakanju), pa tudi homologacija se naroči šele ko je avto plačan in tudi ta ni takoj.
Očitno ti tam gori nisi ravno seznanjen s vsakdjaim življenjem običajnega človeka?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Mi smo citroena dobili v 2 dneh pred 3 leti.
vbistvo ste dolgo cakali, ker je bil sigurno na zalogi
wink-1.gif

Ja prevoz so skombinirali še z enim zato sta bila 2 dneva.
evil.gif

Če bi ga šli kupit danes nam 2 meseca očitno ne ugreta!
evil.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Načeloma je taka čakalanda doba čisto normalna.
Mi smo leta 2005 čakali na cliota 4 mesece, pred pol leta sem pa čakal na twingota 3 mesece.