Avto na lizing

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Eno vprašanje za poznavalce pravil lizinga.

Oseba A kupi na lizing avtomobil in ga dá v uporabo osebi B.
Prometno dovljenje je izdano osebi A (lizingojemalcu), kot lastnik vozila je navedena lizinghiša.

Ali lahko oseba B (uporabnik vozila) nastopa kot zavarovalec in uporabnik vozila, kar pomeni da koristi tudi svojo bonifikacijo?

Ali lizing hiše izrecno zahtevajo, da lizingojemalec nastopa kot zavarovalec?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Imam avto na lizing in zgolj sklepam ..

Verjetno je vse na osebo A, ne za B
smirk-1.gif

Še če hočeš dat avto poraviti, moraš dobiti dovoljenje od lizing hiše ..
frown-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja, res je, soglasje rabiš. Jutri pojdi na sedež leasing hiše ki jo imaš, poveš zakaj ga rabš in ti natisnejo
wink-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ponavadi imaš opcijo, da ti leasing hiša naredi zavarovanje (ki ti ga seveda vključi v obroke, torej ga sam plačuješ), lahko pa še naprej narediš svoje zavarovanje s svojim bonusom. Za njih je važo samo to, da je avto zavarovan proti kraji, na polici pa morajo biti tudi oni navedeni, ker so pač oni pravni lastniki do izplačila.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Nisi razumela vprašanja. Meni je vse to jasno, kaj mora biti zavarovano. Zanima me le, če je lahko zavarovalec in uporabnik nekdo drug, ali mora nujno biti ta, ki je vzel lizing.

Kjer je lastnik fizična oseba, je lahko zavarovalec in uporabnik kdorkoli, glavno da je lastnik vozila zavarovanec. Pa me zanima, če velja isto za primer avta na lizing, kjer je lastnik lizinghiša ...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Uporabnik je lahko kdorkoli drug, z pooblastilom za uporabo vozila, ki ga izda leasing hiša.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Se strinjam v celoti z mnenjem g. Maci.

Bonus se prenaša izključno preko lizingojemalca, če si to mislil. Kako pa se to označi na zavarovalni polici je bilo doslej različno. Lizing hiše zadnje čase zahtevajo, da se kot zavarovanca vpiše njih, uporabnik je pa lizingojemalec. Oseba B ni nikjer navedena.

Včasih so nekatere zavarovalnice uporabljale -vinkulant.

Jaz imam natančna navodila, kaj se vpiše v polico za ZM in Generali.