Avto na leasing - treba tudi gume ipd na uradnem ?

lecko

Pripravnik
11. okt 2016
78
9
8
Zanimam se za nov avto, verjento bo leasing , mogoče pri Škodi.
Pa me zanima. ali treba prav vsako malenksot z avtom potem na uradnem servisu urejat.
Npr premontaža gum, mora biti uradni ?
Večji poseg kot je npr vgradnja vlečne kljuke pa skoraj zagotovo. bi rekel, ali tudi ne ?

Izkušnje ?

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Za vpis v homolomo boš rabil njihovo dovoljenje, za take zadeve dobiš samo pooblastilo leasinga da lahko delaša kar hočeš. Jaz sem recimo tako temnil šipe...

lecko

Pripravnik
11. okt 2016
78
9
8
hvala oby, torej se nekje da ponekje kaj skombinirat.. Seveda jih bom še podrobno vprašal ampak ..na alterju je prej odgovor :)

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Redne in izredne servise oz popravila morajo bit opravljena na uradnem servisu v casu trajanja tov.oz podaljsane garancije
.....ne pa tudi za celotno obdobje leasinga,fe ta traja vec let kot garancija oz jamstvo.
Za gume lahko kjekoli zelis....predelave pa samo in izkljucno z dovoljenjem leasing hise in ni nujno,da je uradni servis...mora pa bit narejeno profi in ne doma seveda

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Tudi to ni čisto res. Kar se tiče garancije, to ne velja. Kolikor se spomnim, pri škodi to tudi za podaljšano jamstvo ni pogoj, je pa pogoj za jamstvo mobilnosti. Razen če so v zadnjem času kaj spreminjali ...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne vem za Skodo...
Vem,da pri nekaterih je garancija in jamstvo povezana z uradnim servisom....vsaj MB ima tako

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne vem za Skodo...
Vem,da pri nekaterih je garancija in jamstvo povezana z uradnim servisom....vsaj MB ima tako

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tudi to ni čisto res. Kar se tiče garancije, to ne velja. Kolikor se spomnim, pri škodi to tudi za podaljšano jamstvo ni pogoj, je pa pogoj za jamstvo mobilnosti. Razen če so v zadnjem času kaj spreminjali ...
En od posebej navedenih pogojev pri Škodi za dodatna 4 leta jamstva je tole:
Citat:
Pri vozilih z digitalno servisno knjižico mora biti zgodovina servisiranja zabeležena v tovarniškem sistemu.
Ne vem pa ali se to nanaša samo na vozila brez papirnate servisne (teh kolikor vem pri nas itak ni, ker imajo vsa papirnato še zraven), ker vsi servisi na pooblaščencu so elektronsko zavedeni v tovarniškem sistemu.
Na drugem delu dokumenta pa piše tole:
Citat:
Jamstvo velja samo v primerih, ko je zgodovina rednega servisiranja razvidna (npr. iz Servisne knjižice oziroma je možno zgodovino servisiranja preveriti v tovarniških sistemih pri vozilih z digitalno servisno knjižico).

Še odgovor odpiralcu teme:
z lizingom se da vse zmenit, da dobiš dovoljenje. Pridobiš ponudbo za ''nadgradnjo'' in z njo greš do lizingodajalca, on ti papirnato potrdi in greš lepo naredit nadgradnjo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Imam Škodo na lizing, zdaj že 4,5 leta. Avto je servisiran (redni servisi) na pooblaščenem servisu, pač zaradi garancije in podaljšanega jamstva, ostalo pa sem delal sam, recimo menjavo ploščic, diskov, gum itd... Od lizinga ni nikoli nihče ne vprašal ne omenil karkoli glede tega.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Imam Škodo na lizing, zdaj že 4,5 leta. Avto je servisiran (redni servisi) na pooblaščenem servisu, pač zaradi garancije in podaljšanega jamstva, ostalo pa sem delal sam, recimo menjavo ploščic, diskov, gum itd... Od lizinga ni nikoli nihče ne vprašal ne omenil karkoli glede tega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Imel avto na leasing, vgradil kljuko, jo homologiral, noben ni vprašal za dovoljenje s strani lizinga. Ostalo pa tako ali tako ne. Vsako leto le kopijo prometne, zavarovalne police po registraciji k njim in seveda plačani obroki. Edino ob popravilo škode na osnovi zavarovalne police sem nekaj menda rabil.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ja, če se gre za popravilo na zavarovalnico, je treba njim poslati da odobrijo.

Tale leasing je itak postal nekaj podobnega kot kredit, s tem da pač nisi lastnik avta, kar pride nam, ki imamo otroke v vrtcu, kar prav. Drugače pa nekih silnih razlik ni.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Pride ti prav toliko kot nivoju vode v olimpijskem bazenu če folk cel dan ščije vanj.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Pride ti prav toliko kot nivoju vode v olimpijskem bazenu če folk cel dan ščije vanj.

hysterical-1.gif