Avast in Windows XP

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Prejšnji teden se mi je začel sesuvat stacionarni računalnik. Res, da je že star, predpotopni skoraj, ampak za internet in download je še dober. Ko si ga hotel prižgati se je sam od sebe restetiral in to se je ponavljalo v nedogled. Danes se je ponovilo na laptopu, ko se je po updatu avasta računalnik resetiral. Po tem sem sklepala, da je nekaj bilo narobe z avastovim updatom. Na obreh računalnikih so nameščeni windows xp (sp1). Ko sem odinštalirala avast, sta se oba računalnika pobrala in se normalno prižgala. Kaj to avast serje? Ker drugega razloga ne vidim, če po odstranitvi antivirusnega programa računalnika spet normalno delujeta. Na drugem laptopu, kjer je vista in avast teh problemov (zaenkrat še, trk, trk) nimam.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Še bodo isti problemi.
Določeni update od avasta zazna logon datoteko kot virus in jo hoče pobrisat,zato se ti računalnik izklopi.
Raje uporabi AVG,nod32 ali kaj podobnega pa ne bo več teh problemov

jest5

Guru
18. avg 2007
25.966
-8.670
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:

Raje uporabi AVG,nod32 ali kaj podobnega pa ne bo več teh problemov
Seveda. Razen tega, da je kako leto nazaj nod 32 (ter še bolj množično Bitdefender) označeval sistemske datoteke za viruse, ter ti sesu sistem
evil.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Prejšnji teden se mi je začel sesuvat stacionarni računalnik. Res, da je že star, predpotopni skoraj, ampak za internet in download je še dober. Ko si ga hotel prižgati se je sam od sebe restetiral in to se je ponavljalo v nedogled. Danes se je ponovilo na laptopu, ko se je po updatu avasta računalnik resetiral. Po tem sem sklepala, da je nekaj bilo narobe z avastovim updatom. Na obreh računalnikih so nameščeni windows xp (sp1) . Ko sem odinštalirala avast, sta se oba računalnika pobrala in se normalno prižgala. Kaj to avast serje? Ker drugega razloga ne vidim, če po odstranitvi antivirusnega programa računalnika spet normalno delujeta. Na drugem laptopu, kjer je vista in avast teh problemov (zaenkrat še, trk, trk) nimam.

Če je tole zgoraj res, vsekakor predlagam posodobitev sistema na SP3. Morda bodo težave čudežno izginile.