Automatically fix file system errors - undo?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Rabim pomoč

Imel sem en corrupted file in po parih forumih so priporočali da če nič ne pomaga, da se proba z windows check diskom in potem avtomatskim popravljanjem fajlov.

Potem ko se je operacija izvrsila, file ni vec velik 500mb ampak samo se 3.....

Predvidevam da sem "[cenzura]" in da poti nazaj ni
confused-1.gif
(da bi dobil nazaj 500mb file)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je bil hin, potem tak ni kaj "nazaj dobit".

check disk popravi strukturo datotečnega sistema, ne pa posameznih datotek.

Po domače: imaš gangreno na enem prstu, "popraviti" pomeni "odrezati prst". Zdaj si brez gangrene (in tudi brez enega prsta).

(včasih lahko check disk omogoči dostop do datoteke, ki prej ni delal, ampak načeloma samo odstrani stvari, ki so že pokvarjene)

Lahko probaš s kakim programom ala Recuva, če kaj reši, ampak po moje so možnosti pičle.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Šlo se je za audio posnetek, file size je bil pravi in vse, naj bi bil problem samo v tem, da če med snemanjem zmanjka baterije, se pokvari "header" zvočnega posnetka...

Samo mi bolj kot ne ni nič ratalo včeraj narediti..jebiga, šola za drugič.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj pa če ti pc zjebe pravice na nekaterih fajlih?

Imam kup slik. Slikane z istim aparatom, v isti mapi.
In vmes med 100slikami, jih 10 ne dela. Vidi se samo "jpg" ikonca, pri ostalih je pa thumbnail s slikco. Teh "poškodovanih" ne morem kopirat, premikat, odpirat.... Neki zajamra, da nimam pravic. Sam včasih so pa 100% delale te slike. Virusa nimam, sem že pregledal in inštalacija win7 je dokaj sveža.
Je pa to težava v različnih mapah

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Probaj pravice spremeniti. A ne pusti?

Sicer pa je najmanj komplikacij, če kaki Linux zaženeš in od tam pogledaš ter kopiraš fajle (na kaki USB ključ).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hm, tole z linuxom je dobra ideja ja.
bom probal, sam čas in voljo še najdem:)