Attack site

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Dol sem si potegnil en torrent (avi datoteka) in ga predvajal v windows media player. Pokazala se je neka slika (oz film), odprl se je Firefox in se poizkusil povezati na nek spletni naslov, ki pa ga je označil za Attack site. Tako da sem kliknil Get me out of here in zbrisal datoteko iz diska. Je še kaj drugega na kar moram bit pazlji, oz. je še vseeno možnost, da sem kaj staknil?

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ne bi pa to že zdavnaj opazil, ker se na teh straneh kar pošteni virusi/trojanci nahajajo.

Največkrat fake antivirus variante.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kako lahko video datoteka kar tako odpre spletno stran?

Pomojem je še blo kaj poleg.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
MIslim, da je v videu težko kaj tako vkodirano, da če bi se zagnalo nebi sprožilo alarma pri programih. V glavnem, pognal full scan Ad-aware,Windows defender (nista našla nič, razen cookijev), naredil System restore za 3 dni nazaj in nato pognal še spybot, ki tudi ni našel kaj, tako da mislim, da sem safe
smile-1.gif

Me je pa malo presenetilo, ker sem prvič videl tako zadevo.

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V Windows Media Player (in drugih) je kar nekaj napak bilo, da je film ali MP# lahko odprl program in še kaj več).

Imaš vse zadnje verzije?
Najlažje preveriš s programom Secunia PSI. Vsak bi ga moral imeti...

(jaz imam izklopljem avtomatski zagon in ga poganjam ročno vsake tolko časa)

Pa še to: če je sistem resno okužen, bo AV težko kaj našel, razen če ga zaženeš z neokuženega CD-ja.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Verzije so vse zadnje in do sedaj nikoli ni bilo problemov in računalnik tudi ni bil okužen. Danes sem pa malo prehitro kliknil (čakal v bolnici na operacijo
redface-1.gif
), do veb strani pa tako nisem prišel. PA tudi vsi antispyware, rooktik zadeve niso kaj našle.

LP
Andrej