Atrijska (pritlična) hiša

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Torej, ima kdo? ideja je taka da bi bila pritlična z ravno streho ... koliko si s tem zmanjšaš možnosti glede potencialne parcele?

Za zidat delno v lastni režiji bi znalo bit verjetno ceneje kot montažne?

Ima kdo izkušnje s ponudniki montažnih hiš s tujine? Vsake tolko mi vleti kdo ko priporoča al poljake al srbe ... itd

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Zakaj ravna streha? Najprej najdi izvajalca ki ti bo dal ustrezno bancno menico za nekaj desetletij garancije na ravno streho.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
Najprej se da 17 evrov za lokacijsko, da se sploh vidi, če sme ravno streho imeti.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Lahko hoče ravno, ampak pod naklonom.

Koliko si zmanjšaš parcelo pa zavisi od tvojih potreb in želja. Če imaš neto tlorisno površino 150-170m2 to potem pomeni uporabne površine v notranjosti 120-150m2 ne moreš ravno reči, da je tesno. Ampak glede na alter standard, ko vsi govorijo da imajo bajtače s po 500m2 v resnici pa živijo v garsonjeri s 30m2, je to sigurno daleč boljša izbira. Čas velikih dvo ali tro nadstropnih bajtač je minil. Razen na štajerskem, tam se še vedno zida hiše velike kot resort, notri pa 3 ljudje.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Najprej se da 17 evrov za lokacijsko, da se sploh vidi, če sme ravno streho imeti.

Nekje je tudi 22€. In v moji ni pisalo o obliki strehe nič, lahko bi imel kupolo če bi želel.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.322
113
Bo kar pravi nasvet. Začne se z LI in potem dalje. Če nič ne piše, si frej. Jaz sem imel narisano kvadratno hišo, pa sem jo po pridobitvi LI moral spremenit v 1:1,2. Sliši se enostavno, sem jih pa zrisal še enih 10.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Poglej si SH global firmo: http://shglobal.si/galerija/fotogalerija-gradenj-sh-global.html

Klasična gradnja, vendar masovno, meni se zdijo cene tudi zelo sprejemljive, pa še glede gradbene faze se komot dogovoriš, lahko se zmeniš, da pač samo zazidajo, vse ostalo pa potem ti rešiš, od inštalacije naprej...

V Brezju delajo zaj neke bajte, ne vem če je fertik ali ne, mogoče pa lahko na lastno pest malo pogledaš kar se tiče kvalitete izgradnje.

So pa zgleda uspešni, pred nekaj meseci so začeli z Brezje 1, a je že vse prodano in zdaj se že širijo na Brezje 2
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ideja ni slaba, pa še na streho lahko daš bazen ..., ampak najprej idi na občino po lokacijsko informacijo, za konkretno parcelo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
"cegu na cegu" zna vsak bosanc postavt:)

problem pri novih gradnjah je pa izolacija v detajlih.
konkretno pri teh brezje hišah me je zmotlo, da so neke izolacije na kritičnih mestih. Ampak okna in vrata so pa še "po starinsko" samo na purpen vstavljena.

http://nep.vitra.si/?novice=1 oni na FB dostikrat objavijo kak zelo zanimiv detajl. Sploh okol ostrešja se mi zdi, da so redki gradbinci, ki točno vedo kako naredit

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
http://www.jelovica-hise.si/montazne-hise/pritlicne-hise/hisa-prima-99.html

evo recimo tak tloris mi je kar všečen, mogoče samo kaka garaža še manjka, nimam neke želje po 250 m2 hiši, kot razvidno iz teme pa niti po stopnicah ne
wink-1.gif

ravna streha ker nama je obema to všeč, oz nasploh minimalistična oblika.
no ravno pri tej sem razmišljal, da če vzameš eno firmo, ti verjetno zgradi tako zadevo za precej sprejemljiv denar, je pa res da potem izgubiš vse prednosti montažne in se spet ukvarjaš z žnj izvajalci in se izvedba podaljša

https://www.facebook.com/monta...e=3&theater
tale je recimo tudi dobra, ampak kolikor vem, take n kapnice bistveno podražijo izvedbo strehe

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Lepo...
Ampak sem pa že prevečkrat videl, da če zgornji rob ni 220% dobro narejen, adijo fasada. Jst bi jih šel še v živo pogledat

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.322
113
Lepa od Jelovice, zelo. Pa dobro razporejeni prostori, itak plan za TČ. V naših krajih pa ne ena ne druga njet. V totilandu mogoče. Sklepam, da ste od tam. Bi pa sam sigurno vzel klasično streho, torej 4 kapnico. Ravna streha sta samo dve zgodbi, ena pušča takoj, druga pa kasneje.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Lepa od Jelovice, zelo. Pa dobro razporejeni prostori, itak plan za TČ. V naših krajih pa ne ena ne druga njet. V totilandu mogoče. Sklepam, da ste od tam. Bi pa sam sigurno vzel klasično streho, torej 4 kapnico. Ravna streha sta samo dve zgodbi, ena pušča takoj, druga pa kasneje.

Odvisno od izvedbe, verjetno nisi gradbeni inženir in niti ne poznaš materialov in vseh možnosti.

Hudič je v podrobnostih. Če je samo betonska plata bo itak puščala. Jaz imam ravno streho (skoraj neviden naklon za odkap in obroba nakoli), kritina je poseben elastičen UV odporen material nalepljen direkt na ostrešje. Drži, sneg, točo, nalive, ne pušča niti malo že skoraj desetletje. Je pa res, da sem vztrajal na strehi brez prebojev, trije žlebovi so edine luknje. Hišo je naredilo slovensko podjetje in je dalo garancijo (ne bom reklame delal). Izkoristek volumna je boljši, kot če bi imel zgoraj zgolj "mansardo".

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
To zgleda cool na slikah, pa mogoče kje na morju, če bo pa postavljena v strnjeno naselje klasičnih hiš, bo pa zgledalo smešno, moje mnenje, imamo nekaj podobnega v bližini.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
če imam dovoljenje da postavim tako hišo, mi je popolnoma vseeno kak zgleda med alpskimi dvokapnicami z vijolčnimi fasadami pa visečimi pelargonijami na balkonih
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
fletna bajtica je tale od jelovice, upam da se bom lahko povabil na ogled, ko bo postavljena
wink-1.gif

Jaz bi sicer še dodal klet, ker prostora ni nikoli premalo in klet je cenejša kot pa še ena etaža...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Nekje je tudi 22€. In v moji ni pisalo o obliki strehe nič, lahko bi imel kupolo če bi želel.
sm že hotu napisat, da je mene stala 22
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ideja ni slaba, pa še na streho lahko daš bazen ..., ampak najprej idi na občino po lokacijsko informacijo, za konkretno parcelo
Pa da ne bo sifona pozabu potem namontirat. (menda vodovodarji trdijo, da sifoni niso moderni)
Vsekakor pa prvo lokacijsko informacijo. Za streho sigurno tudi piše.... (eni trdijo da ne). Ima pa vsaka občina drugačne pogoje. Tud glede na lokacijo.